Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно-культурні товариства отримують підтримку влади

4 листопада 2011 - 08:44

Національно-культурні товариства отримують підтримку влади

У Мелітополі пройшов ІІІ Міжнародний приазовський болгаристичний науковий семінар «Болгари Північного Приазов’я: традиції та інтертекстуальність», присвячений 150-річчю виникнення перших болгарських сіл на території краю. Захід відбувся за підтримки відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Як відзначила начальник відділу у справах національностей та релігій Ірина Панькіна, особливістю Запорізького краю, на території якого проживають представники понад 130 національностей, є не тільки стабільність у сфері міжнаціональних відносин, а й певні здобутки у національно-культурному житті. Такі результати досягнуто завдяки послідовній взаємодії між обласною виконавчою владою та національними громадами регіону.

Зокрема,  протягом 2011 року відділом у справах національностей та релігій облдержадміністрації надано методичну, організаційну, фінансову підтримку на проведення заходів за Програмою підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області. Серед них - татарське народне свято “Сабантуй” в рамках святкування 15-річчя з дня створення центру татарської культури “Алтин Ай”, “Собор болгар Таврії ”, фестиваль мистецтв національних культур “Приазовський інтер-фольк”, фестиваль мистецтв кавказьких народів “Співдружність”, Всеукраїнський козацький фестиваль “Покрова на Хортиці” та інші.

У семінарі взяли участь представники болгарських університетів з міст Шумен та Велико-Тирново, які не тільки поділилися напрацюваннями у сфері етнонаціональної політики, національної ідентичності і ментальності болгарів, традиційного пісенного фольклору, але й перейняли  успішні проекти, які реалізуються Мелітопольським товариством болгарської культури «Балкани».

Під час заходу  обговорили низку тем: «Історія болгарської етнічної спільноти Північного Приазов’я», «Болгари в поліетнічному середовищі Північного Приазов’я: внесок в історію, культуру та економіку краю», «Національна ідентичність і ментальність болгар Північного Приазов’я» тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни