Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область проходить опалювальний сезон без ускладнень

8 листопада 2011 - 09:01

Запорізька область проходить опалювальний сезон без ускладнень

Про проходження опалювального сезону голову обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка поінформував начальник житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін.

Станом на нині в області працює 551 котельна (100%), тепловою енергією забезпечені всі 5178 житлових будинків, а також 1139 об’єктів соціальної сфери (школи, дитячі садочки, лікарні).

Фахівці управління житлово-комунального господарства ОДА проводять щоденний моніторинг проходження опалювального сезону. В регіоні працює обласна та територіальні «гарячі лінії» з питань опалювального сезону. На підприємствах ЖКГ області створені оперативно-диспетчерські служби, аварійні бригади, розроблено комплекс заходів  з ліквідації аварійних ситуацій.

Все це дозволяє оперативно реагувати на  аварії, що виникають, та у короткі терміни їх ліквідувати. Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко схвально відгукнувся про проведену роботу та, разом з тим, наголосив, що всі питання, які виносяться на  нараду чи перебувають на контролі, мають бути затверджені у протоколі.

- Сенс нашого спільного обговорення проблем полягає в тому, щоб ми прояснили суть питання, хто є відповідальною особою і що необхідно робити далі. Така система роботи  матиме ефект, якщо всі ці моменти будуть чітко викладені у протоколі. Тому прошу в подальшому врахувати це, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Інформуючи про розрахунки за енергоносії, начальник управління житлово-комунального господарства зокрема висловив занепокоєність ситуацією зі станом розрахунків установ бюджетної сфери. Як пояснив посадовець, протягом року тарифи на енергоносії подорожчали на 50-70%, що не було враховано у кошторисах на утримання бюджетних установ. Фахівці управління відшукують можливі шляхи врегулювання цієї ситуації, один з яких - виділення дотації з Державного бюджету місцевим бюджетам.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області