Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область проходить опалювальний сезон без ускладнень

8 листопада 2011 - 09:01

Запорізька область проходить опалювальний сезон без ускладнень

Про проходження опалювального сезону голову обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка поінформував начальник житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін.

Станом на нині в області працює 551 котельна (100%), тепловою енергією забезпечені всі 5178 житлових будинків, а також 1139 об’єктів соціальної сфери (школи, дитячі садочки, лікарні).

Фахівці управління житлово-комунального господарства ОДА проводять щоденний моніторинг проходження опалювального сезону. В регіоні працює обласна та територіальні «гарячі лінії» з питань опалювального сезону. На підприємствах ЖКГ області створені оперативно-диспетчерські служби, аварійні бригади, розроблено комплекс заходів  з ліквідації аварійних ситуацій.

Все це дозволяє оперативно реагувати на  аварії, що виникають, та у короткі терміни їх ліквідувати. Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко схвально відгукнувся про проведену роботу та, разом з тим, наголосив, що всі питання, які виносяться на  нараду чи перебувають на контролі, мають бути затверджені у протоколі.

- Сенс нашого спільного обговорення проблем полягає в тому, щоб ми прояснили суть питання, хто є відповідальною особою і що необхідно робити далі. Така система роботи  матиме ефект, якщо всі ці моменти будуть чітко викладені у протоколі. Тому прошу в подальшому врахувати це, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Інформуючи про розрахунки за енергоносії, начальник управління житлово-комунального господарства зокрема висловив занепокоєність ситуацією зі станом розрахунків установ бюджетної сфери. Як пояснив посадовець, протягом року тарифи на енергоносії подорожчали на 50-70%, що не було враховано у кошторисах на утримання бюджетних установ. Фахівці управління відшукують можливі шляхи врегулювання цієї ситуації, один з яких - виділення дотації з Державного бюджету місцевим бюджетам.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області