Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Відбулося чергове навчання

20 грудня 2011 - 12:09

У Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів в рамках укладеного зі Школою вищого корпусу державної служби Державного контракту (договору) про підвищення кваліфікації у сфері європейської інтеграції України 01-02 грудня 2011 року відбувся тематичний короткостроковий семінар "Державна політика євроінтеграції України: цілі, завдання та шляхи реалізації", учасниками якого стали сільські, селищні голови, керівники відділів апарату та структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації.

Під час семінару слухачі мали змогу ознайомитися з правовими основами функціонування Європейського Союзу, особливостями взаємодії права Європейського Союзу та національного права держав – членів ЄС, економічними засадами діяльності ЄС, фінансовою та технічною допомогою Європейського Союзу Україні, еволюцією відносин між Україною та ЄС, особливостями державної політики європейської інтеграції України та інш.

У висвітленні означених тем взяли участь викладачі провідних вищих навчальних закладів м. Запоріжжя, а саме: декан юридичного факультету Запорізького національного університету, професор, доктор юридичних наук Коломоєць Т. О., доцент кафедри соціології Запорізького національного університету, кандидат соціологічних наук Гугнін Е.А. та старший викладач кафедри міжнародних економічних відносин Запорізького національного технічного університету Нечай О.О.

Всього учасниками семінару стали 21 особа.

05 грудня 2011 року в рамках укладеного з Національним агентством України з питань державної служби Договору про підвищення кваліфікації відбувся тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні" для працівників Головного управління Державного казначейства України у Запорізькій області.

В ході семінару працівники Головного управління Державного казначейства України у Запорізькій області поглибили знання щодо реалізації норм Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".

У роботі семінару взяли участь начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області Журба О.В., доцент кафедри адміністративного і господарського права юридичного факультету Запорізького національного університету, кандидат юридичних наук Лютіков П.С. та доцент кафедри конституційного та трудового права Запорізького національного університету, кандидат юридичних наук Віхляєв М.Ю.

Учасниками семінару стали 30 осіб.

08-09 грудня 2011 року Центром проведено дводенний тематичний короткостроковий семінар "Культура мовлення як складова адміністративної культури" для працівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

В ході семінару зі слухачами були опрацьовані такі питання: історичні витоки сучасної української літературної мови; історія вітчизняного діловодства; українська літературна мова, її основні норми і стильові різновиди; офіційно-діловий стиль сучасної української літературної мови; найуживаніші правила українського правопису; творення і вживання мовних форм у діловому мовленні; висвітлення Запорізького краю в історичних та літературних джерелах та інш.

У розкритті означених тем взяли участь доцент кафедри української мови Запорізького національного університету, кандидат філологічних наук Зубець Н.О., доцент кафедри української мови Запорізького національного університету, кандидат філологічних наук Сабліна С.В., старший науковий співробітник національного заповідника "Хортиця" Моісеєнко С.П.

По завершенні навчання слухачі семінару пройшли тестування з питань українського ділового мовлення та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Всього учасниками семінару стали 52 особи. Серед них фахівці Запорізької обласної ради, структурних підрозділів облдержадміністрації, Запорізької міської ради, Контрольно-ревізійного управління в Запорізькій області.

13-14 грудня 2011 року завершилося навчання за програмою тематичного постійно діючого семінару "Актуальні питання соціального захисту дітей" для працівників райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, які опікуються проблемами дітей.

Під час роботи семінару слухачі ознайомилися з актуальними питаннями змін в законодавстві в частині соціальних виплат за принципом "гроші ходять за дитиною"; порядком взаємодії міських, районних служб у справах дітей з зацікавленими органами у здійсненні профілактичних заходів, спрямованих на недопущення скоєння правопорушень та інш. Крім того, в ході семінару, працівники райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, які опікуються проблемами дітей, стали учасниками тренінгу щодо профілактики професійного та емоційного вигорання (виснаження).

Загальна кількість учасників навчання склала 35 осіб.

14-15 грудня 2011 року відбувся тематичний короткостроковий семінар "Впровадження автоматизованої системи діловодства та електронного документообігу "ОПТІМА" для працівників структурних підрозділів Запорізької облдержадміністрації, які ведуть загальне діловодство.

Тематику означеного семінару висвітлили начальник відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату Запорізької облдержадміністрації Піскунова Л.І. та заступник начальника відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату Запорізької облдержадміністрації Звєрєв Д.В.

У роботі семінару взяли участь 20 державних службовців.

Навчання, заплановане на 2011 рік у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, завершено. Розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 23.12.2010 № 425 "Про затвердження плану-графіка навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів на 2011 рік" виконано. 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області