Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання будівництва гуртового ринку – на контролі влади

24 січня 2012 - 13:03

Проблемні питання будівництва гуртового ринку – на контролі влади

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з питань будівництва гуртового ринку сільськогосподарської продукції «Січовий» у Запоріжжі.

Відвідання  будівельного майданчика гуртового ринку внесено до програми робочої поїздки Міністра аграрної політики та продовольства України до Запоріжжя, яка запланована на 26 січня. Враховуючи це, заступник голови ОДА запропонував директору ТОВ «Агробізнес Запоріжжя» Володимиру Савіну поінформувати про хід будівництва ринку та визначити коло проблемних питань, зрушення яких досягти поки що не вдалося.

За словами В. Савіна, із трьох проблемних питань, які були порушені під час наради в керівника регіону,  два будуть вирішені вже протягом найближчого тижня. Це - вивезення з площі непридатних мінеральних добрив та підготовка документів на підписання договору оренди земельної ділянки.

Єдиний напрямок роботи, який викликає занепокоєння, це розширення дороги та підготовка під’їзних шляхів.

- Наразі ми не бачимо суттєвих зрушень у цих питаннях. Хоча це один із стратегічних напрямків, від оперативності вирішення якого залежить хід подальшого будівництва ринку, - зазначив В. Савін.

Заступник голови ОДА Олександр Дудка повідомив,  що вирішення цього питання дійсно призупинено – обласна влада концентрує всі зусилля на подоланні наслідків  негоди. Разом з тим, посадовець запевнив, що питання перебуває на його постійному контролі. Зокрема, наприкінці тижня запланована зустріч представника обласної виконавчої влади з начальником служби автомобільних доріг у Запорізькій області, під час якої будуть розглянуті можливості щодо розширення дороги.

Також у рамках наради Олександр Дудка поінформував про результати  робочої поїздки до Донецька, де він ознайомився з особливостями роботи місцевого гуртового ринку, який розпочав працювати в серпні 2011 року.

- Донецький гуртовий ринок абсолютно ідентичний до нашого. Наразі там працюють овочевий та фруктовий павільйони, ведеться торгівля з машин. Ціни приблизно на 20%  нижчі, ніж у супермаркетах, - поділився враженнями посадовець. Також О. Дудка відзначив, що сільгоспвиробники, які бажають працювати на ринку, мають суттєві знижки на в’їзд на територію, а також на зберігання товару в овочесховищах. За такою самою схемою працюватиме й запорізький гуртовий ринок, який надаватиме перевагу саме виробникам сільськогосподарської продукції.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки