Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виділено перший транш фінансування будівництва запорізьких мостів – 450 млн. грн.

28 лютого 2012 - 14:27

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду на будівельному майданчику мостових переходів у м. Запоріжжя, у якій взяв участь Запорізький міський голова Олександр Сін.

Про хід будівельних робіт очільника регіону поінформував перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Геннадій Тимченко. За його словами, нині погодні умови вже дозволяють відновити активне будівництво. Тож з наступного тижня на майданчику буде працювати до 700 робітників. Нагадаємо, через сильні морози в січні активне будівництво мостових переходів було призупинено. Однак працівники Служби автомобільних доріг у Запорізькій області час не гаяли. За цей період були проведені тендерні процедури, визначено генерального підрядника та генеральну проектну організацію, відповідно до запланованого фінансування була скоригована проектна документація.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.02.2012 № 92-р затверджено першу суму фінансування цього стратегічного об’єкта – 450 млн. грн., з них 45 млн. грн.. вже надійшли на рахунки  Служби автомобільних доріг. Днями має надійти ще 90 млн. грн..

- Для нас важливо погодити графік будівельних робіт з надходженням фінансових ресурсів. Ми не маємо допустити вакууму фінансування. Для цього необхідно чітко розуміти, що і в який період для нас є пріоритетним, - підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Радник голови ОДА Іван Сухомлин виділив ряд напрямків, які потребують першочергової уваги будівельників. Серед них – формування замовлення на металоконструкції, відпрацювання системи технології будівництва, перенесення водопровідних та каналізаційних мереж, а також кабелів зв’язку.

Завершуючи ознайомлення з ходом будівництва, Олександр Пеклушенко доручив своєму першому заступнику Віктору Ємельяненку та Службі автомобільних доріг у Запорізькій області підготувати лист до Прем’єр-міністра України щодо подальшого фінансування будівництва мостових переходів на випередження.

- Ми тримаємо на постійному контролі будівництво мостових переходів в обласному центрі. Всі проблемні питання, які виникають у ході будівництва, підлягають оперативному врегулюванню. Тож на сьогодні виконати завдання Президента України щодо пуску першої черги запорізьких мостів у поточному році ніщо не заважає, - підбив риску Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області