Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольському Центру соціальної реабілітації інвалідів бракує кваліфікованих кадрів

3 березня 2012 - 10:00

Під час робочої поїздки до Мелітополя голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко відвідав Центр соціальної реабілітації дітей інвалідів.

З умовами лікування та реабілітації вихованців закладу очільника регіону ознайомила директор закладу Тетяна Чорна.

За її словами, нині на обліку Центру перебуває 176 дітей-інвалідів. Вихованці  отримують якісні послуги із соціальної, психолого-педагогічної та фізичної реабілітації, а також профорієнтації з метою подальшої адаптації та інтеграції в суспільстві.

У Центрі працюють соціальні педагоги, психологи, а також викладачі дефектологи, інформатики, музики, трудового навчання. Серед медиків-реабілітологів - фізіотерапевт, медична сестра-масажист та фахівець з лікувальної фізкультури. Працюють кабінети гідрокінезотерапії, ЛФК, комплекс «Альма».

Наприкінці 2011 року на базі Центру соціальної реабілітації дітей інвалідів створено Центр реабілітації змішаного типу, який надаватиме послуги як дітям, так і доросли людям-інвалідам І-ІІІ групи.

Під час огляду закладу Олександр Пеклушенко познайомився з 16-ти річною Анастасією Іваніловою, яка нині проходить лікування в Центрі. Настя цікавиться інформатикою та виявляє здібності до цього предмету. Поспілкувавшись з дівчиною, голова облдержадміністрації вирішив зробити їй особистий подарунок з нагоди 8 березня – персональний комп’ютер.

Під час перебування у Центрі, голова обласної державної адміністрації поцікавився, які проблемні питання нині турбують керівництво закладу. Тетяна Чорна назвала декілька, серед яких, зокрема, і необхідність оновлення матеріально-технічної бази, і потреба у коштах на завершення ремонту третього корпусу. Однак найбільш болюче питання для неї, як для педагога та керівника Центру, – дефіцит фахівців, які мають відповідну кваліфікацію для роботи саме з інвалідами. Тетяна Чорна переконана, що в країні має працювати центр перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів, які працюють з цією категорією населення. Крім того існує нагальна потреба в ухваленні Державної програми комплексної реабілітації дітей-інвалідів для таких Центрів як цей.

- Ми розробляємо індивідуальну програму реабілітації для кожної дитини. Однак, має бути комплексна програма, яка включатиме основні позиції та напрямки навчання наших особливих дітей, -  зазначила директор Центру соціальної реабілітації дітей інвалідів.

Олександр Пеклушенко погодився, що це дійсно важливе питання, яке потребує вирішення на рівні центральних органів влади. Тому, керівник регіону одразу зателефонував першому заступнику міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євгенові Сулімі та порушив це проблемне питання перед урядовцем.

- У цьому закладі я ще раз переконався, що мелітопольці не байдужі до проблем інвалідів. Ви даруєте надію батькам цих дітей, а це надзвичайно важлива та відповідальна робота. Ми вдячні вам за ваш копітку працю, професіоналізм, витримку та доброту, яка розкриває здібності кожного вихованця та допомагає їм адаптуватися у суспільстві, - звернувся до педагогічного колективу Олександр Пеклушенко.

 

Довідково: з 2003 по 2012 рік реабілітаційні послуги Центру отримали майже 1300 дітей-інвалідів з Мелітопольського та Приазовського районів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія