Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбувся обласний семінар з актуальних питань діяльності виконавчих органів влади та місцевого самоврядування, учасниками якого стали голови райдержадміністрацій та голови районних рад

26 березня 2005 - 14:20

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, відкриваючи семінар, підкреслив, що його мета – поінформувати керівників територій про злободенні питання діяльності місцевих органів влади на новому етапі державотворення, обмінятися думками щодо практичного вирішення невідкладних завдань соціально-економічного життя районів, міст, селищ і сіл області.

Про місцеве самоврядування і його роль у вирішенні соціально-економічних проблем регіону розповів голова обласної ради Володимир Березовський. Прокурор області Олександр Шацький виклав основні принципи взаємодії місцевих органів виконавчої влади та самоврядування з органами прокуратури. Про нові завдання, які стоять перед органами внутрішніх справ на сучасному етапі державотворення розповів заступник начальника управління МВС України в Запорізькій області Ігор Водченко.

Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Головко поінформував присутніх про розрахунки за енергоносії, заступники голови Олександр Сін – про формування місцевих бюджетів та організацію їх виконання, Олена Зайковська – про фінансування закладів освіти та кадрові питання, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Шевченко – про оптимізацію структури райдержадміністрацій, радник голови облдержадміністрації Валентина Манжура – про роботу з районною пресою, актуальні завдання та проблеми. Відбувся жвавий обмін думками.

Із заключним словом  на семінарі виступив голова облдержадміністрації Юрій Артеменко. Він зупинився перш за все на питаннях обласного і місцевих бюджетів нинішнього року після того як Верховною Радою України прийняті зміни та доповнення до держбюджету 2005. Підходити до його розгляду треба не з позиції «як було», а з позиції «як треба», проаналізувати кожну його статтю поіменно і взяти на контроль.

«Нинішній рік повинен стати переломним і в житті Степногірська», - наголосив голова облдержадміністрації. Вихід з кризи він вбачає у створенні там своєрідного технограду, залучення туди як українських, так і іноземних інвестицій.

Юрій Артеменко зупинився на особливостях спорудження історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», який повинен стати найголовнішим пріоритетом в роботі обласної виконавчої влади. Він вірить, що у цього проекту велике майбутнє. «Запорозька Січ» стане туристичним центром Запоріжжя.

У квітні, в День довкілля, керівник області планує започаткувати акцію «Посади дерево сам». А ще організувати в області дитячий фестиваль «Співуча Хортиця», який за значенням міг би конкурувати з всеукраїнським  телевізійним фестивалем «Крок до зірок». Для цього треба шукати спонсорів, працювати з бізнесменами, а не нарікати, що коштів на все не вистачає. Меценатів варто залучити до святкування 60-річниці Великої Перемоги.  «В області нараховується нині 20 тисяч учасників бойових дій, а представників великого і малого бізнесу -- понад 100 тисяч. То ж невже кожен з них не може знайти кошти на подарунок бодай одному ветерану, - зазначив Ю. Артеменко, - Це свято ми повинні провести якось по-новому».

Голова облдержадміністрації підтримує ініціативу ГУ «ЗІДМУ» зараховувати до вузу безкоштовно щорічно 30 студентів – сиріт і гадає, що цю добру справу підтримують і інші комерційні вищі навчальні заклади.

Зупинився він і на роботі колишніх благодійних фондів, зокрема, «За добробут Запорізького краю», левова частка коштів якого пішла на минулу виборчу агітацію одного з кандидатів в Президенти України. Відтепер  ніяких подібних фондів просто не повинно бути.

А ще Юрій Артеменко попрохав голів районних рад, більшість з яких вже не один рік працюють в органах місцевого самоврядування, всіляко допомагати новопризначеним головам райдержадміністрацій, досвід яких ще досить мізерний, але є велике бажання зробити життя на місцях кращим.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей