Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбувся обласний семінар з актуальних питань діяльності виконавчих органів влади та місцевого самоврядування, учасниками якого стали голови райдержадміністрацій та голови районних рад

26 березня 2005 - 14:20

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, відкриваючи семінар, підкреслив, що його мета – поінформувати керівників територій про злободенні питання діяльності місцевих органів влади на новому етапі державотворення, обмінятися думками щодо практичного вирішення невідкладних завдань соціально-економічного життя районів, міст, селищ і сіл області.

Про місцеве самоврядування і його роль у вирішенні соціально-економічних проблем регіону розповів голова обласної ради Володимир Березовський. Прокурор області Олександр Шацький виклав основні принципи взаємодії місцевих органів виконавчої влади та самоврядування з органами прокуратури. Про нові завдання, які стоять перед органами внутрішніх справ на сучасному етапі державотворення розповів заступник начальника управління МВС України в Запорізькій області Ігор Водченко.

Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Головко поінформував присутніх про розрахунки за енергоносії, заступники голови Олександр Сін – про формування місцевих бюджетів та організацію їх виконання, Олена Зайковська – про фінансування закладів освіти та кадрові питання, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Шевченко – про оптимізацію структури райдержадміністрацій, радник голови облдержадміністрації Валентина Манжура – про роботу з районною пресою, актуальні завдання та проблеми. Відбувся жвавий обмін думками.

Із заключним словом  на семінарі виступив голова облдержадміністрації Юрій Артеменко. Він зупинився перш за все на питаннях обласного і місцевих бюджетів нинішнього року після того як Верховною Радою України прийняті зміни та доповнення до держбюджету 2005. Підходити до його розгляду треба не з позиції «як було», а з позиції «як треба», проаналізувати кожну його статтю поіменно і взяти на контроль.

«Нинішній рік повинен стати переломним і в житті Степногірська», - наголосив голова облдержадміністрації. Вихід з кризи він вбачає у створенні там своєрідного технограду, залучення туди як українських, так і іноземних інвестицій.

Юрій Артеменко зупинився на особливостях спорудження історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», який повинен стати найголовнішим пріоритетом в роботі обласної виконавчої влади. Він вірить, що у цього проекту велике майбутнє. «Запорозька Січ» стане туристичним центром Запоріжжя.

У квітні, в День довкілля, керівник області планує започаткувати акцію «Посади дерево сам». А ще організувати в області дитячий фестиваль «Співуча Хортиця», який за значенням міг би конкурувати з всеукраїнським  телевізійним фестивалем «Крок до зірок». Для цього треба шукати спонсорів, працювати з бізнесменами, а не нарікати, що коштів на все не вистачає. Меценатів варто залучити до святкування 60-річниці Великої Перемоги.  «В області нараховується нині 20 тисяч учасників бойових дій, а представників великого і малого бізнесу -- понад 100 тисяч. То ж невже кожен з них не може знайти кошти на подарунок бодай одному ветерану, - зазначив Ю. Артеменко, - Це свято ми повинні провести якось по-новому».

Голова облдержадміністрації підтримує ініціативу ГУ «ЗІДМУ» зараховувати до вузу безкоштовно щорічно 30 студентів – сиріт і гадає, що цю добру справу підтримують і інші комерційні вищі навчальні заклади.

Зупинився він і на роботі колишніх благодійних фондів, зокрема, «За добробут Запорізького краю», левова частка коштів якого пішла на минулу виборчу агітацію одного з кандидатів в Президенти України. Відтепер  ніяких подібних фондів просто не повинно бути.

А ще Юрій Артеменко попрохав голів районних рад, більшість з яких вже не один рік працюють в органах місцевого самоврядування, всіляко допомагати новопризначеним головам райдержадміністрацій, досвід яких ще досить мізерний, але є велике бажання зробити життя на місцях кращим.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни