Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Інформація щодо роботи тематичного постійно діючого семінару з актуальних питань діяльності працівників кадрових служб місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

16 березня 2012 - 14:37

В роботі семінару взяв участь заступник голови – керівник апарату Запорізької облдержадміністрації Пелих Ю.Г.

З метою реалізації плану-графіка навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 14.12.2011 № 525, а також на виконання п.21 Оперативного плану роботи облдержадміністрації 14 березня 2012 року в Центрі було розпочато навчання керівників кадрових служб місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за програмою тематичного постійно діючого семінару "Кадрове забезпечення державної служби та кадрова політика держави в умовах адміністративної реформи".

В роботі семінару взяв участь заступник голови – керівник апарату Запорізької облдержадміністрації Пелих Ю.Г., який окреслив основні напрямки роботи кадрових служб органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в площині нового антикорупційного законодавства, нової редакції Закону України "Про державну службу" та Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки, схваленої Указом Президента України від 01.02.2012 № 45/2012. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на необхідності організації та проведення кадровими службами ефективної та своєчасної роботи щодо декларування доходів державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, формування дієвого кадрового резерву на посади державної служби.

Директор Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів Яновська Л.І. ознайомила слухачів з Програмою тематичного постійно діючого семінару, метою та термінами навчання, при цьому підкреслила, що заплановане впродовж 2012 року навчання керівників кадрових служб місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування спрямоване на підвищення їх професійної компетентності відповідно до вимог Національного агентства України з питань державної служби.

В роботі семінару також взяв участь начальник відділу кадрової роботи апарату Запорізької облдержадміністрації Долганов В.І., посадовці Державної податкової служби у Запорізькій області та Головного управління юстиції у Запорізькій області, які ознайомили слухачів з особливостями декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, надання та заповнення декларації про майновий стан і доходи (податкова декларація) і додатків до неї, специфікою організації та проведення спецперевірки як фактору якісного відбору кандидатів на публічну службу.

Також в роботі семінару взяли участь викладачі юридичного факультету Запорізького національного університету, що висвітлили положення оновленого антикорупційного законодавства України та практику його застосування. Виступи всіх викладачів супроводжувалися мультимедійним презентаціями, підготовленими інформаційно-аналітичним відділом Центру.

Всього учасниками навчання стали 62 особи, серед них – 44 державних службовця та 18 посадових осіб місцевого самоврядування. Всі учасники навчання отримали роздаткові методичні матеріали.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області