Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Інформація про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у першій половині березня 2012 року

19 березня 2012 - 16:22

В першій половині березня 2012 року навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів відбувалося згідно з планом-графіком навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів на 2012 рік, затвердженого розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації від 14.12.2011 №525.

Так, Центром завершено навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації працівників управлінь, відділів освіти райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради. Всього учасниками навчання стали 40 осіб, з них 12 державних службовців та 28 посадових осіб місцевого самоврядування. Всі учасники навчання успішно склали залік та отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації.

Крім того, 12 березня 2012 року розпочато навчання за двотижневою професійною програмою підвищення кваліфікації сільських, селищних голів. Протягом першого тижня навчання сільські, селищні голови поглибили знання з конституційно-правових основ здійснення місцевого самоврядування в Україні, Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки, сучасної теорії та практики дотримання вимог оновленого законодавства з питань запобігання і протидії корупції, особливостей застосування принципів менеджменту в органах місцевого самоврядування, повноважень органів місцевого самоврядування щодо регулювання земельних відносин, особливостей проведення спецперевірки при відборі кандидатів на публічну службу, практичних питань декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру посадових осіб місцевого самоврядування, забезпечення органами місцевого самоврядування участі громадськості у процесі прийняття рішень тощо. Посилена тренінгові складова навчання, зокрема, в рамках навчання за професійною програмою для сільських, селищних голів проведено тренінги "Паблік Рилейшнз як складова державно-управлінської діяльності" та "Ділове спілкування". Всього в навчанні беруть участь 15 сільських, селищних голів.

Протягом першої половини березня 2012 року без відриву від служби
(з виїздом на місце) продовжилось навчання за професійною програмою (у тому числі за професійною програмою підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування) для працівників управлінь праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Заводському і Шевченківському районах (ІІ сесія), яке було розпочато у січні 2012 року. Кожна із навчальних груп налічує по 25 посадових осіб місцевого самоврядування.

В рамках трьохсторонньої угоди про співробітництво між Національним агентством України з питань державної служби, Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою обласною радою, здійснено організаційні заходи щодо проведення виїзних тематичних короткострокових семінарів з актуальних питань діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в контексті оновленого антикорупційного законодавства. Протягом І половини березня зазначені семінари проведені у Гуляйпільському, Пологівському та Оріхівському районах Запорізької області; 02 березня 2012 року такий семінар проведено для працівників Головного фінансового управління облдержадміністрації, фінансових управлінь, відділів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад, департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради. Всього у роботі виїзних семінарів взяли участь 286 осіб.   

На виконання п.21 Оперативного плану роботи облдержадміністрації
14 березня 2012 року у Центрі було розпочато навчання керівників кадрових служб місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за програмою тематичного постійно діючого семінару "Кадрове забезпечення державної служби та кадрова політика держави в умовах адміністративної реформи". Всього учасниками навчання стали 62 особи, серед них –
44 державних службовця та 18 посадових осіб місцевого самоврядування. Всі учасники навчання отримали роздаткові матеріали.

Читайте також

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області