Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ветерани – це не люди похилого віку, це молодь другого покоління»

23 березня 2012 - 15:27

Олександр Пеклушенко: «Ветерани – це не люди похилого віку, це молодь другого покоління»

У музично-драматичному театрі ім. Магара відбулось урочисте зібрання, присвячене 25-й річниці  створення організації ветеранів України.

Організація ветеранів України  об’єднує ветеранів Великої Вітчизняної війни, інших локальних війн і воєнних конфліктів (учасників бойових дій, інвалідів, учасників війни), ветеранів праці, дітей війни,  пенсіонерів. Головне завдання об’єднання - всебічний захист законних прав, соціальних,  економічних, вікових інтересів ветеранів. Також ветеранські організації активно займаються волонтерським рухом, патріотичним вихованням молоді.

Запорізьку обласну організацію ветеранів очолює з 2001 року Іван Васильович Солодовник. Саме він сьогодні на урочистому зібранні звітував про роботу ветеранських організацій області.

- Конкретна допомога і увага  кожному ветерану  особисто – це завдання організації, яке ми вважаємо головним і намагаємося виконати гідно, – наголосив Іван Солодовник.

Привітав ветеранів зі святом і голова запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Для Президента та обласної влади соціальний захист ветеранів – це один з головних  пріоритетів. 60% коштів, що підуть на реалізацію соціальних ініціатив Президента, будуть витрачені саме на людей похилого віку. Це підвищення пенсій, фінансування спеціальних програм для ветеранів та інвалідів війни, забезпечення ветеранів житлом, – зазначив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко подякував ветеранам за активну життєву та громадянську позицію та підкреслив: «Ветерани – це не люди похилого віку, це молодь другого покоління!»

 

Довідково:    Обласна організація ветеранів  об’єднує та представляє інтереси третини населення області і налічує у своєму складі 492 тисячі осіб, у тому числі 11,4 тисячі учасників бойових дій; 4,7 тисячі інвалідів війни; 52  тисячі учасників війни; 275,8 тисячі ветеранів праці; 226,4 тисячі дітей війни; 6,6 тисячі ветеранів військової служби; 95,2 тисячі інших пенсіонерів.

На підприємствах, в організаціях, установах області та за місцем проживання діє 1053 первинних ветеранських організацій, якими опікуються 32 міські і районні ради ветеранів.

Обласна, міські, районні та первинні організації ветеранів тісно співпрацюють з місцевими органами влади і самоврядування, а також громадськими, господарськими структурами різних форм власності, профспілками. Це сприяло реалізації багатьох добрих справ, зокрема, впровадженню в області, разом з державними програмами цільової допомоги малозабезпеченим верствам населення і пільгових гарантій, обласної програми соціальної підтримки ветеранів  “Назустріч людям”. Для її виконання  з обласного бюджету було спрямовано 15,5 млн. грн. Програму “Назустріч людям” продовжено на 2011-2014 роки, для реалізації її заходів передбачено бюджетні кошти у сумі 42,2 млн. грн., у тому числі на поточний рік – 6,1 млн. грн. Діють місцеві програми аналогічного спрямування.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області