Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ветерани – це не люди похилого віку, це молодь другого покоління»

23 березня 2012 - 15:27

Олександр Пеклушенко: «Ветерани – це не люди похилого віку, це молодь другого покоління»

У музично-драматичному театрі ім. Магара відбулось урочисте зібрання, присвячене 25-й річниці  створення організації ветеранів України.

Організація ветеранів України  об’єднує ветеранів Великої Вітчизняної війни, інших локальних війн і воєнних конфліктів (учасників бойових дій, інвалідів, учасників війни), ветеранів праці, дітей війни,  пенсіонерів. Головне завдання об’єднання - всебічний захист законних прав, соціальних,  економічних, вікових інтересів ветеранів. Також ветеранські організації активно займаються волонтерським рухом, патріотичним вихованням молоді.

Запорізьку обласну організацію ветеранів очолює з 2001 року Іван Васильович Солодовник. Саме він сьогодні на урочистому зібранні звітував про роботу ветеранських організацій області.

- Конкретна допомога і увага  кожному ветерану  особисто – це завдання організації, яке ми вважаємо головним і намагаємося виконати гідно, – наголосив Іван Солодовник.

Привітав ветеранів зі святом і голова запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Для Президента та обласної влади соціальний захист ветеранів – це один з головних  пріоритетів. 60% коштів, що підуть на реалізацію соціальних ініціатив Президента, будуть витрачені саме на людей похилого віку. Це підвищення пенсій, фінансування спеціальних програм для ветеранів та інвалідів війни, забезпечення ветеранів житлом, – зазначив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко подякував ветеранам за активну життєву та громадянську позицію та підкреслив: «Ветерани – це не люди похилого віку, це молодь другого покоління!»

 

Довідково:    Обласна організація ветеранів  об’єднує та представляє інтереси третини населення області і налічує у своєму складі 492 тисячі осіб, у тому числі 11,4 тисячі учасників бойових дій; 4,7 тисячі інвалідів війни; 52  тисячі учасників війни; 275,8 тисячі ветеранів праці; 226,4 тисячі дітей війни; 6,6 тисячі ветеранів військової служби; 95,2 тисячі інших пенсіонерів.

На підприємствах, в організаціях, установах області та за місцем проживання діє 1053 первинних ветеранських організацій, якими опікуються 32 міські і районні ради ветеранів.

Обласна, міські, районні та первинні організації ветеранів тісно співпрацюють з місцевими органами влади і самоврядування, а також громадськими, господарськими структурами різних форм власності, профспілками. Це сприяло реалізації багатьох добрих справ, зокрема, впровадженню в області, разом з державними програмами цільової допомоги малозабезпеченим верствам населення і пільгових гарантій, обласної програми соціальної підтримки ветеранів  “Назустріч людям”. Для її виконання  з обласного бюджету було спрямовано 15,5 млн. грн. Програму “Назустріч людям” продовжено на 2011-2014 роки, для реалізації її заходів передбачено бюджетні кошти у сумі 42,2 млн. грн., у тому числі на поточний рік – 6,1 млн. грн. Діють місцеві програми аналогічного спрямування.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни