Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізька область – це край доброзичливості та чистоти»

23 квітня 2012 - 11:19

З нагоди Дня довкілля по всій території Запорізькій області пройшли суботники та заходи з благоустрою та озеленення територій. В обласному центрі відбулося 20 таких заходів, у п’яти з яких взяло участь керівництво облдержадміністрації.

На острові Хортиця, а саме – в районі лісництва, силами ініціативної групи за участі голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, його першого заступника Віктора Ємельяненка, заступника голови-керівника апарату ОДА Юрія Пелиха та заступників голови Миколи Ярмощука та Петра Гончарука, керівників структурних підрозділів ОДА, керівництва національного заповідника «Хортиця» та представників міської влади було висаджено близько 10 тисяч дерев. На цьому місці у результаті пожеж у 2006-2008 роках загинули практично всі насадження, тож учасники суботника фактично відновили частину лісу в заповідній зоні.

- Я думаю, що найповажніші учасники суботників – це діти, яких сьогодні і на Хортиці, і на інших подібних заходах дуже багато. Навколишнє середовище – це душа кожного з нас. Я переконаний, що люди, які сьогодні садять дерева, ніколи в житті не зламають жодної рослини. А ті, хто прибирає сміття, ніколи не викине папірець повз смітник на землю. Сьогоднішній день дуже важливий. Україна прагне стати частиною об’єднаної Європи, а Європа - це, перш за все, повага до людей, які тебе оточують та повага до природи. Також наше завдання – це повернення до витоків нашого слов’янського коріння, де особливо поважалася природа. Нам всім треба назавжди запам’ятати: Запорізька область – це край чистоти та доброзичливості! – зазначив Олександр Пеклушенко.

Перше дерево на території постраждалого лісництва посадили Олександр Пеклушенко разом із Запорізьким міським головою Олександром Сіном та генеральним директором національного заповідника «Хортиця» Максимом Остапенком. Їхню ініціативу підтримали всі інші учасники заходу, зокрема, школярі із кількох районів Запорізької області. У результаті ще нещодавно порожня територія перетворилася на молодий ліс.

Наступним пунктом наведення генерального прибирання був Парк Перемоги, де проходив масштабний суботник. До участі в ньому долучилися не тільки обласна та міська влада, а й громадські організації, представники місцевих осередків Партії регіонів та інших політичних сил, а також всі бажаючі жителів Запоріжжя. Силами учасників було прибрано одну з головних зелених зон обласного центру.

Працівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів центральних органів виконавчої влади прибирали схили біля перехрестя вулиці Гагаріна та проспекту Леніна, у заході взяли участь близько 400 осіб.

Також керівництво обласної влади взяло участь у суботнику, який проходив у дворі будинків №38-44 по вулиці Автозаводська. У дворі цих будинків було створено новий сквер і висаджено 70 декоративних дерев та 100 кущів.

Запорізьке студентство наводило лад на Дитячій залізниці. У суботнику взяли участь кілька сотень представників запорізьких вищих навчальних закладів. Привітати студентство зі святом приїхали перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, заступники голови ОДА Микола Ярмощук та Петро Гончарук, інші представники обласної та міської влади.

Загалом у заходах з нагоди Дня довкілля у Запоріжжі взяли участь більше 1000 осіб, силами яких було прибрано 20 ділянок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів