Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми гендерної нерівності: думки енергодарців

15 травня 2012 - 12:03

Проблеми гендерної нерівності: думки енергодарців

Днями в Енергодарі відбулася науково-практична конференція «На шляху до гендерної рівноваги в Україні», організована Енергодарським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у взаємодії з викладачами та студентами Енергодарського інституту державного муніципального управління «КПУ».

У ході конференції її учасники обговорили проблему гендерної нерівності в українському суспільстві, визначили ресурси для подолання негативних гендерних стереотипів та формування гендерної культури населення.

Напередодні конференції з метою пропаганди серед населення культури гендерної рівності та дослідження гендерних уявлень жителів міста спеціалісти провели соціологічне опитування на тему «Гендерні розбіжності та їх вплив на українське суспільство», у ході якого було опитано 120 осіб.

За його результатами 76% респондентів повідомили, що в українському суспільстві є гендерна нерівність. Третина опитуваних вважає, що наявність гендерних розбіжностей – це добре, половина – що це погано, інші на це питання не відповіли. Також більшість учасників опитування - 80%, переконані, що в суспільстві порушуються права жінок, ще 12% вважають, що порушують права чоловіків, інші ж 8% впевнені, що в Україні немає нерівності.

На думку респондентів, найбільше гендерна нерівність виражена у політиці (50%), трудових відносинах (44%) та в сім’ях (31%). Лише 12% опитуваних вважають, що від статі людини залежить її успішність у бізнесі. На думку респондентів, гендерну нерівність можна подолати такими шляхами: зміною системи виховання, прийняттям змін до законодавства, а також проведенням просвітницької роботи в суспільстві.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України