Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вищі театральні нагороди Придніпров’я «Січеславна-2012» - у запоріжців

23 травня 2012 - 15:31

Вищі театральні нагороди  Придніпров’я «Січеславна-2012» - у запоріжців

Двадцять років поспіль проводиться фестиваль – конкурс на вищу театральну нагороду Придніпров’я «Січеславна», засновниками якого є Дніпропетровське міжобласне відділення Національної Спілки театральних діячів України, управління культури і туризму Запорізької та Дніпропетровської  облдержадміністрацій.

Цього року фестиваль стартував у Запоріжжі з перегляду вистав запорізьких театрів. А далі театральні митці демонстрували свою майстерність на сценах Дніпропетровщини. 

Підбиття підсумків і урочиста церемонія вручення вищої театральної нагороди «Січеславна-2012» відбулася в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету.

Запорізькі актори були відзначені у багатьох номінаціях фестивалю, а переможцями визнані:

Гран - Прі «Надія Січеславни» - «Краща режисерська робота» - Денис Астаф’єв, режисер Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара, вистава «Школа з театральним нахилом» Д. Ліпскерова за сміливий творчий пошук у напрямку психологічно-умовного театру (постановка та музичне оформлення Дениса Астаф’єва).

У номінації «Краща жіноча роль» - Оксана Туріянська, заслужена артистка України, актриса академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара за роль Джулії у виставі «Театр» С. Моема.

«Краща чоловіча роль у виставі для дітей» -  Станіслав Шкляренко, актор академічного обласного театру юного глядача за роль Кота у виставі «Кошкин дом» С. Маршака.

У номінації «Пропаганда театрального мистецтва» - Валерій Гайдабура, заслужений діяч мистецтв України, доктор мистецтвознавства, член - кореспондент Академії мистецтв України, заступник генерального директора з творчих питань Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка за книгу історії театрального життя Запоріжжя «А що тато робить у театрі?».

У номінації «Меценат театрального мистецтва» - В’ячеслав Богуслаєв, Герой України, народний депутат України, генеральний директор ВАТ «Мотор-Січ» за багаторічну благодійну підтримку творчих проектів театрів Запоріжжя.

У номінації «Кращий директор» - Віталій Шкляренко, заслужений працівник культури України, директор Запорізького академічного театру юного глядача - за активне і послідовне сприяння творчому процесу в театрі та підтримку креативних проектів.

У номінації «Лицар театру» - Смолій Іван Ілліч, народний артист України, актор академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магару, за самовіддане, натхненне служіння театру, нестримну творчу енергію та створення яскравих самобутніх сценічних образів. 

Спеціальним почесним дипломом нагороджена вистава «Замарашка» Я. Гловацького - хореограф - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри акторської майстерності Юліана Гончаренко, куратор курсу Тетяна Петрик, художній керівник курсу народний артист України Олександр Король Запорізького національного університету.

У церемонії вручення нагород переможцям фестивалю взяли участь заступник голови  облдержадміністрації Микола Ярмощук та начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарева, які також передали вітання та подарунки учасникам фестивалю від голови облдержадміністрації Олександра  Пеклушенка. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі