Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Право на пільгове кредитування житла мають платоспроможні запоріжці, які перебувають на квартирному обліку

23 травня 2012 - 15:36

Право на пільгове кредитування житла мають платоспроможні запоріжці, які перебувають на квартирному обліку

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з представниками провідних банків регіону щодо реалізації механізму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом.

Готовність взяти участь у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів підтвердили представники філій ВАТ «Ощадбанк» та ПАТ «Укргазбанк». Остаточно не визначилося щодо участі в програмі керівництво АТ «Сбербанк-Росии» та ЗАТ КБ «Приватбанк».

Учасники наради обговорили вимоги банківських структур до позичальників. Насамперед,  людина, яка бажає взяти пільговий кредит, має перебувати на квартирному обліку, а також бути платоспроможною. Середній дохід на родину з трьох осіб має складати не менше 55 тис. грн. на рік.

- До нас вже звертається велика кількість людей, які бажають оформити іпотечний кредит на житло. Однак необхідно врахувати, що бюджет, виділений для області, може забезпечити здешевлення кредиту тільки на 1303 квартири. Тож наразі є необхідність конкретизувати критерії відбору претендентів на пільгове кредитування та узгодити між собою безпосередньо механізм видачі кредитів, - зазначив директор ПАТ «Укргазбанк» Володимир Кіберник.

Представник ВАТ «Ощадбанк» повідомила, що вони підготували ряд пропозицій до законодавчої бази, які дозволять спростити процедуру видачі кредитів.

- Ми тільки налагоджуємо процес кредитування. Зрозуміло, в ході цієї роботи будуть виникати проблемні питання, і наше завдання - оперативно в межах компетенції їх вирішувати, - підкреслив заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Для того, щоб гармонізувати роботу всіх відповідальних за організацію процесу структур, – управління містобудування та архітектури ОДА, Запорізького регіонального управління державної спеціалізованої фінансової  установи  «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», банків та забудовників - вирішено найближчим часом провести семінар, де буде роз’яснено порядок реалізації заходів програми.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України