Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У районах необхідно посилити контроль за цінами на продукти харчування

25 травня 2012 - 11:24

У районах необхідно посилити контроль за цінами на продукти харчування

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів засідання обласної комісії з питань забезпечення населення Запорізької області основними продовольчими товарами.

Як повідомив посадовець, з 18 квітня по 15 травня на споживчому ринку регіону відбулося зниження цін на 29 видів товарів. Подешевшали яйця курячі, м'ясо, молочні продукти, крупи та овочі. Разом з тим несуттєве зростання ціни зафіксовано на свинину без кістки,  рибу та яблука.

- Є перелік товарів, ціни на які в області стабільно та необґрунтовано перевищують середньоукраїнський рівень. До таких продуктів відносяться  ковбаса варена вищого ґатунку, сметана, масло вершкове, цукор та крупа гречана, - повідомив О. Дудка. На переконання заступника голови ОДА така ситуація свідчить про неефективну цінову політику, яка проводиться в районах області. При цьому найвищі ціни в області на ці групи товарів - у Куйбишевському, Оріхівському та Кам’янсько-Дніпровському районах.

 Аналізуючи середні споживчі ціни на продукти харчування по містах та районах області, перший заступник начальника Головного управління АПК облдержадміністрації Анатолій Колесніков відзначив, що є території, де суттєво різняться ціни на одні й ті самі товари. Приміром, ковбаса варена І ґатунку в Оріховському районі коштує 41,50 грн./кг., а в Бердянську - 28,50 грн./кг. Огірки тепличні в Михайлівському районі можна придбати за 11 грн., а в Кам’янсько-Дніпровському чи Вільнянському районах – 25 – 26 грн./кг. Аналогічна цінова ситуація спостерігається на свинину та яловичину.

- Нам зрозуміло, коли цінові коливання сягають 2 – 3 грн. Однак, коли різниця в ціні складає 10 грн., – це називається відсутністю всілякого контролю та регулювання з боку керівників райдержадміністрацій, - наголосив Олександр Дудка.

За підсумками наради керівники райдержадміністрацій отримали завдання – ретельно проводити моніторинг цінової ситуації на внутрішніх ринках та відповідно реагувати на необґрунтоване підвищення цін на продукти харчування.

Також у ході наради було затверджено графік роботи обласної комісії на літній період. Так, у червні члени комісії планують заслухати питання щодо якості продуктів харчування та відповідності їх вимогам нормативних документів. У липні на порядок денний буде винесено питання про забезпечення населення області основними продуктами харчування, зокрема цукром та крупами. У серпні - про цінову ситуацію на ринку хліба та хлібопродуктів.

 

Управління у справах преси та інформаці

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів