Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У районах необхідно посилити контроль за цінами на продукти харчування

25 травня 2012 - 11:24

У районах необхідно посилити контроль за цінами на продукти харчування

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів засідання обласної комісії з питань забезпечення населення Запорізької області основними продовольчими товарами.

Як повідомив посадовець, з 18 квітня по 15 травня на споживчому ринку регіону відбулося зниження цін на 29 видів товарів. Подешевшали яйця курячі, м'ясо, молочні продукти, крупи та овочі. Разом з тим несуттєве зростання ціни зафіксовано на свинину без кістки,  рибу та яблука.

- Є перелік товарів, ціни на які в області стабільно та необґрунтовано перевищують середньоукраїнський рівень. До таких продуктів відносяться  ковбаса варена вищого ґатунку, сметана, масло вершкове, цукор та крупа гречана, - повідомив О. Дудка. На переконання заступника голови ОДА така ситуація свідчить про неефективну цінову політику, яка проводиться в районах області. При цьому найвищі ціни в області на ці групи товарів - у Куйбишевському, Оріхівському та Кам’янсько-Дніпровському районах.

 Аналізуючи середні споживчі ціни на продукти харчування по містах та районах області, перший заступник начальника Головного управління АПК облдержадміністрації Анатолій Колесніков відзначив, що є території, де суттєво різняться ціни на одні й ті самі товари. Приміром, ковбаса варена І ґатунку в Оріховському районі коштує 41,50 грн./кг., а в Бердянську - 28,50 грн./кг. Огірки тепличні в Михайлівському районі можна придбати за 11 грн., а в Кам’янсько-Дніпровському чи Вільнянському районах – 25 – 26 грн./кг. Аналогічна цінова ситуація спостерігається на свинину та яловичину.

- Нам зрозуміло, коли цінові коливання сягають 2 – 3 грн. Однак, коли різниця в ціні складає 10 грн., – це називається відсутністю всілякого контролю та регулювання з боку керівників райдержадміністрацій, - наголосив Олександр Дудка.

За підсумками наради керівники райдержадміністрацій отримали завдання – ретельно проводити моніторинг цінової ситуації на внутрішніх ринках та відповідно реагувати на необґрунтоване підвищення цін на продукти харчування.

Також у ході наради було затверджено графік роботи обласної комісії на літній період. Так, у червні члени комісії планують заслухати питання щодо якості продуктів харчування та відповідності їх вимогам нормативних документів. У липні на порядок денний буде винесено питання про забезпечення населення області основними продуктами харчування, зокрема цукром та крупами. У серпні - про цінову ситуацію на ринку хліба та хлібопродуктів.

 

Управління у справах преси та інформаці

Читайте також

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області