Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у травні 2012 року

28 травня 2012 - 10:56

Впродовж травня 2012 року навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів проводилося відповідно до плану-графіка навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій на 2012 рік, затвердженого розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації від 14.12.2011 №525, та в рамках договору про підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі, який за результатами конкурсних торгів може бути укладено Центром з Національним агентством України з питань державної служби.

В означений період навчання в Центрі здійснювалось за професійними програмами підвищення кваліфікації та програмами тематичних короткострокових семінарів.

Зокрема, організовано та проведено навчання професійними програмами підвищення кваліфікації:

– для працівників управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Запорізької облдержадміністрації (14-25 травня 2012 року);

– для працівників управлінь Пенсійного фонду України в районах і містах Запорізької області та районах м. Запоріжжя (спеціалісти відділів персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж), з 14 по 18 травня 2012 року;

– для працівників управлінь, відділів економіки райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, відділів економічного розвитку та підприємництва райадміністрацій Запорізької міської ради (І сесія навчання, 21-25.05.2012).

Всього в навчанні за професійними програмами підвищення кваліфікації у травні 2012 року взяли участь 99 осіб.

Здійснені організаційні заходи щодо проведення 21-23 травня 2012 року тематичного короткострокового семінару “Актуальні питання діяльності працівників центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад”. Слухачами означеного навчального заходу стали 43 особи – працівники центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді райдержадміністрацій, міських(міст обласного значення) рад.

В рамках проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в Запорізькій області підвищили свою кваліфікацію державні службовці – учасники ІІ туру цього конкурсу. Змістовим наповненням навчання стали актуальні теми сьогодення, засновані на законодавчих новаціях Президента України (Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції», новий Закон України «Про державну службу», Стратегія державної кадрової політики на 2012-2020 роки, схвалена Указом Президента України від 01.02.2012 р. № 45/2012). Зокрема, учасники тематичного короткострокового семінару “Державна служба: правовий стиль і методи роботи в умовах реалізації Програми економічних реформ у контексті нового антикорупційного законодавства” розглянули наступні питання:

  • особливості реалізації адміністративної реформи та пріоритетні напрямки реформування державної служби в Україні.;
  • реалізація Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки: шляхи забезпечення професіоналізації державної служби;
  • запобігання і протидії проявам корупції в органах виконавчої влади. Шляхи запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності професійних службовців;
  • державна служба: правовий стиль і методи роботи в умовах адміністративної реформи;
  • державна служба України в історичному аспекті.
  • етична культура державних службовців як важлива складова  їх професіоналізму та особливості застосування етикетних норм поведінки в діяльності державних службовців;
  • дотримання етикетних норм як складова попередження корупційних проявів в діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування
  • основи теорії державного будівництва та їх застосування в умовах України;
  • психологічні основи побудови ефективного ділового спілкування та інші.

У висвітленні вищеозначених тем взяли участь викладачі–практики та викладачі–науковці: Журба О.В.– начальник Управління держслужби Головного управління державної служби України в Запорізькій області; Лозов'юк А.Г. – консультант Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів; Приймак О.М. – доцент факультету соціології та теорії управління Запорізького національного університету, кандидат історичних наук; Бойко Г.В. – доцент кафедри соціальної філософії та управління Запорізького національного університету, кандидат психологічних наук; Пилявська О.Л. – заступник директора Державного архіву Запорізької області; Ажажа М.А. – доцент кафедри менеджменту організацій Запорізької державної інженерної академії, кандидат наук з державного управління.

В навчанні взяли участь 36 учасників ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», які після його закінчення отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації та друковані методичні рекомендації (буклет): "Візуальний супровід публічного виступу засобами комп'ютерної презентації".

Травень означився проведенням циклу тематичних короткострокових семінарів “Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні”, які були організовані та проведені Центром в рамках договору про підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі, який за результатами конкурсних торгів може бути укладено з Національним агентством України з питань державної служби.

Під час семінару слухачі мали змогу поглибити професійні знання з питань практики застосування нового українського антикорупційного законодавства, організації взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами у сфері запобігання і протидії корупції., підвищення ролі громадськості в проведенні антикорупційних заходів, реалізації нового антикорупційного законодавства в контексті реформування державної служби (з огляду на положення нового Закону України “Про державну службу”), проведення спеціальної перевірки як фактору якісного відбору кандидатів на публічну службу.

У висвітленні означених тем взяли участь викладачі-науковці: Коломоєць Т.О. – декан юридичного факультету Запорізького національного університету, професор, доктор юридичних наук, Лютіков П.С. – заступник декана юридичного факультету Запорізького національного університету, доцент кафедри адміністративного і господарського права юридичного факультету, кандидат юридичних наук, Віхляєв М.Ю. – заступник декана юридичного факультету Запорізького національного університету, доцент кафедри конституційного та трудового права юридичного факультету, кандидат юридичних наук та Сквірський І.О. – доцент кафедри конституційного та трудового права Запорізького національного університету, кандидат юридичних наук;  а також викладачі-практики: Журба О. В. – начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області, Долганов В.І. – начальник відділу кадрової роботи апарату Запорізької облдержадміністрації та Кузьменко О.В. – заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та виявлення корупції апарату Запорізької облдержадміністрації.

Учасниками семінарів стали 240 осіб. По завершенню навчання їх учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації та друковані методичні матеріали з питань запобігання і протидії проявам корупції.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей