Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область посідає третє місце в Україні за темпами зростання обсягів введення житла

11 червня 2012 - 12:43

Запорізька область посідає третє місце в Україні за темпами зростання обсягів введення житла

Облдержадміністрація проводить активну роботу з банками та забудовниками щодо їх участі в реалізації програми «Доступне житло»: свою участь вже підтвердили два банки та п’ять забудовників. У планах влади – проведення широкої інформаційної кампанії серед населення.

Про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Лукашев під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів, яку провів перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

Нагадаємо, у березні поточного року Президент України Віктор Янукович виступив з соціальною ініціативою  здешевлення іпотечних кредитів для громадян. Розпорядником бюджетних коштів, передбачених програмою «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов», на обласному рівні є управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

За результатами оцінки діяльності облдержадміністрації за І квартал поточного року за темпами зростання обсягів введення житла Запорізька область посіла третє місце, за обсягом у розрахунку на 10 тис.населення – 19 місце.

- Ми підписали угоду з Мінрегіоном про декларування повноважень з часткової компенсації відсотків, а також договір із Запорізьким регіональним управлінням Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Станом на сьогодні свою участь у програмі підтвердили два банки: «Укргазбанк» та «Ощадбанк», а також п’ять будівельних компаній зі своїми об’єктами незавершеного будівництва. Об’єкти розташовані в Запоріжжі, Мелітополі, Василівці, Гуляйполі та Михайлівці, - повідомив Юрій Лукашев.

Минулого тижня облдержадміністрацією додатково підготовлено документи щодо включення в програму ще двох об’єктів, розташованих у Запоріжжі.

За словами посадовця, зараз триває робота з уточнення кількості нереалізованого житла в забудовників, яке зведено після 2009 року, для можливості його реалізації у рамках Програми. Орієнтовна кількість квартир – 250  загальною площею  26 тис.кв.м. Минулого тижня «Укргазбанк» підписав перший кредитний договір на суму 139 тис.грн.

Крім того, цього тижня заплановано відкриття єдиного вікна в Центрі з надання адміністративних послуг, що дозволить проводити якісну та широку роз’яснювальну кампанію з реалізації програми іпотечного кредитування.

За словами Віктора Ємельяненка, в області необхідно активізувати роз’яснювальну роботу серед населення, а також активніше залучати до процесу владу на місцях.

- Ми повинні проводити активну пропаганду програми доступного житла скрізь, починаючи від невеликих сіл і закінчуючи містами обласного підпорядкування, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

 

Довідкова інформація:

За І квартал поточного року за рахунок усіх джерел фінансування в Запорізькій області в експлуатацію введено 51,5 тис.кв.м. загальної площі житла, у порівнянні з І кварталом 2011 року обсяги збільшились на 70,9%. З них 46,5 тис.кв.м. складає житло, побудоване індивідуальними забудовниками (населенням) та 7,5 тис.кв.м. – житло в багатоквартирних житлових об’єктах.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни