Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область посідає третє місце в Україні за темпами зростання обсягів введення житла

11 червня 2012 - 12:43

Запорізька область посідає третє місце в Україні за темпами зростання обсягів введення житла

Облдержадміністрація проводить активну роботу з банками та забудовниками щодо їх участі в реалізації програми «Доступне житло»: свою участь вже підтвердили два банки та п’ять забудовників. У планах влади – проведення широкої інформаційної кампанії серед населення.

Про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Лукашев під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів, яку провів перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

Нагадаємо, у березні поточного року Президент України Віктор Янукович виступив з соціальною ініціативою  здешевлення іпотечних кредитів для громадян. Розпорядником бюджетних коштів, передбачених програмою «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов», на обласному рівні є управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

За результатами оцінки діяльності облдержадміністрації за І квартал поточного року за темпами зростання обсягів введення житла Запорізька область посіла третє місце, за обсягом у розрахунку на 10 тис.населення – 19 місце.

- Ми підписали угоду з Мінрегіоном про декларування повноважень з часткової компенсації відсотків, а також договір із Запорізьким регіональним управлінням Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Станом на сьогодні свою участь у програмі підтвердили два банки: «Укргазбанк» та «Ощадбанк», а також п’ять будівельних компаній зі своїми об’єктами незавершеного будівництва. Об’єкти розташовані в Запоріжжі, Мелітополі, Василівці, Гуляйполі та Михайлівці, - повідомив Юрій Лукашев.

Минулого тижня облдержадміністрацією додатково підготовлено документи щодо включення в програму ще двох об’єктів, розташованих у Запоріжжі.

За словами посадовця, зараз триває робота з уточнення кількості нереалізованого житла в забудовників, яке зведено після 2009 року, для можливості його реалізації у рамках Програми. Орієнтовна кількість квартир – 250  загальною площею  26 тис.кв.м. Минулого тижня «Укргазбанк» підписав перший кредитний договір на суму 139 тис.грн.

Крім того, цього тижня заплановано відкриття єдиного вікна в Центрі з надання адміністративних послуг, що дозволить проводити якісну та широку роз’яснювальну кампанію з реалізації програми іпотечного кредитування.

За словами Віктора Ємельяненка, в області необхідно активізувати роз’яснювальну роботу серед населення, а також активніше залучати до процесу владу на місцях.

- Ми повинні проводити активну пропаганду програми доступного житла скрізь, починаючи від невеликих сіл і закінчуючи містами обласного підпорядкування, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

 

Довідкова інформація:

За І квартал поточного року за рахунок усіх джерел фінансування в Запорізькій області в експлуатацію введено 51,5 тис.кв.м. загальної площі житла, у порівнянні з І кварталом 2011 року обсяги збільшились на 70,9%. З них 46,5 тис.кв.м. складає житло, побудоване індивідуальними забудовниками (населенням) та 7,5 тис.кв.м. – житло в багатоквартирних житлових об’єктах.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.