Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграрії Кам’янсько-Дніпровського району руйнують міфи щодо збитковості сільгоспвиробництва

4 липня 2012 - 14:03

У програмі робочої поїздки до Кам’янсько-Дніпровського району голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка головними об’єктами стали сільгосппідприємства, які мають позитивний досвід роботи, гідний поширення на території всього регіону.

Зокрема, очільник області відвідав провідне господарство Запорізької області ПАТ «Племзавод «Степний», що розташоване у с. Заповітне Кам’янсько-Дніпровського району. Основні види діяльності акціонерного товариства – виробництво молока, зерна, соняшника, м’яса, розведення та реалізація племінних свиней. Також  агропідприємство займається переробкою м’ясних продуктів і молока. У виробництві задіяні 350 чоловік.

У 2012 році товариство обробляє 9712 гектарів орної землі. Однак, особливу увагу у «Степному» приділяють  розвитку  тваринництва. Станом на 1 червня тут утримується 2021 голів великої рогатої худоби, у тому числі 600 корів молочного напрямку та 7202 свиней. Використовуючи переваги великого підприємства із повним циклом виробництва та переробки, господарство активно втілює прогресивні технології. Наприклад, у корівниках господарства налагоджена вентиляційна система, а годування телят здійснюється автоматизовано за допомогою сучасного обладнання. Добові надої становлять 14 тонн молока.

«Степному» присвоєно статус племінного заводу з розведення свиней породи Дюрок, Ландрас і Велика біла та племінного заводу з розведення великої рогатої худоби Української чорно-рябої молочної породи, а також статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби Абердин-Ангуської породи.

Як повідомив керівник акціонерного товариства Анатолій Волков, очолюване ним господарство має намір розширювати свою діяльність і надалі. Наразі підприємство планує побудувати власний елеватор та новий зал для доїння корів. Також у «Степному» вже функціонує сучасний завод з виробництва комбікорму, обладнаний апаратурою європейського рівня. За словами Анатолія Волкова, лише на придбання обладнання для цього заводу було витрачено майже 300 тисяч доларів.

- Комплексний підхід до організації сільгоспвиробництва – це основа успіху «Племзаводу «Степний». Досвід підприємства необхідно вивчати усім, місцевим, а можливо навіть вітчизняним виробникам, що прагнуть займатися успішним бізнесом у агропромисловому комплексі, – вважає голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Сьогодні я переконався, що найкращий інвестор у агропромисловий комплекс – це внутрішній, місцевий інвестор та держава. «Степний» продемонстрував: аби досягти успіху необхідно любити свою справу, глибоко знати її та бути сучасною людиною. Анатолій Волков та його підприємство руйнує міф щодо збитковості сільгоспвиробництва. Нашим аграріям не потрібно їхати до Європи, щоб отримати безцінний досвід. Такий досвід має «Степний». Майбутнє українського агропромислового комплексу за такими керівниками і за такими підприємствами, - підкреслив голова облдержадміністрації. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку