Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко перевірив, як функціонує Кирилівка у пік курортного сезону

19 липня 2012 - 13:17

Майже в пік курортного сезону в селищі Кирилівка Якимівського району з робочою поїздкою побував голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Ця робоча поїздка – продовження нашої роботи, яку ми почали, готуючи наші курорти до зустрічі туристів. Районна та обласна влада зробили багато, щоб вчасно відкрити літній  сезон. Сьогодні я хочу особисто подивитись, як функціонує Кирилівка у пік сезону, -  сформулював мету поїздки голова облдержадміністрації.

Першим об’єктом, який відвідав Олександр Пеклушенко, став місцевий ринок, що розташований у самому центрі Кирилівки. Голова облдержадміністрації поспілкувався з підприємцями, які торгують на ринку, з покупцями, ознайомився з цінами на основні види продуктів. Як з’ясувалося, ринок Кирилівки заповнений менше ніж на 50%. Як повідомив  директор ринку Георгій Бондаренко, сьогодні жителі селища  отримують дозволи на торгівлю та продають різноманітні товари майже у себе в дворах. Тому попит з боку відпочиваючих на послуги ринку зменшився. По-друге, внаслідок того, що берегову смугу все більше орендують приватні підприємці, які надають розважальні послуги відпочиваючим, пляж, що прилягає до ринку, не відповідає жодним вимогам, тому і покупці сюди приходять все рідше.

Також Олександр Пеклушенко відвідав центральний кирилівський пляж, де поспілкувався з відпочиваючими на предмет якості відпочинку та претензій до влади.

Проаналізувати ситуацію на ринку та  розібратися в земельних питаннях  голова облдержадміністрації доручив керівництву Якимівського району та смт. Кирилівка, підбиваючи підсумки робочої поїздки під час наради у селищній раді, у якій також взяли участь представники МНС, ветеринарної міліції, санепідемстанції, КП «Азовсервіс».

Олександр Пеклушенко подякував представникам місцевої влади за велику роботу з підготовки до курортного сезону та наголосив на проблемах, які необхідно вирішувати більш системно та впорядковано.

- Ми мусимо розвиватися далі в плановому порядку, адже в хаосі можемо загубити наші курорти. І перш за все необхідно провести детальну інвентаризацію усіх селищних споруд та суб’єктів господарської діяльності на території Кирилівки. Також  пропоную вам ввести тимчасовий мораторій на виділення земельних ділянок. Залишити півтора метра пляжу, все віддати під комерційну діяльність – це значить не поважати  себе. Ми повинні  зробити все  для того, щоб контролювати процеси, не допускати хаосу, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Серед пріоритетних питань, які потребують спільної роботи місцевої, районної та обласної влади, на яких наголосив Олександр Пеклушенко,  – це вирішення проблем каналізації та водозабезпечення Кирилівки.

Прийняття програми «Курорти Приазов’я» дозволить забезпечити не тільки системний підхід до функціонування  курортних міст, але й дозволить залучити кошти державного бюджету до розв’язання їх проблем, вважає голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак