Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реконструкцію Якимівської центральної районної лікарні буде завершено в 2013 році

19 липня 2012 - 13:56

Під час робочої поїздки до Якимівського району голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з ходом реконструкції центральної районної лікарні.

Як повідомив головний лікар Якимівської ЦРЛ  Валерій Строкань,  головний корпус лікарні капітально не ремонтувався вже більше 30 років. Матеріально-технічна база закладу потребувала суттєвого покращення, тому у 2008 році розпочалася реконструкція районної лікарні.

На нині майже повністю відремонтовано два поверхи закладу. На четвертому поверсі завершено оздоблювальні роботи. Здати в експлуатацію третій поверх будівельники обіцяють вже у серпні. За цей час проведена дуже масштабна робота: відремонтована покрівля, замінені системи опалювання, водозабезпечення, водовідведення, енергопостачання,  встановлені металопластикові вікна та двері.

За словами  Валерія Строканя  вже у вересні лікарняні кабінети, що  працюють на перших двох поверхах, будуть переміщені на  відремонтовані поверхи. Оновлені кабінети та операційні будуть обладнані  новою медичною апаратурою. У цьому році Якимівська ЦРЛ отримала з державного бюджету субвенцію на закупівлю медичного обладнання у сумі 10 млн. грн. Це дозволить лікарні придбати необхідну апаратуру високої якості та забезпечити більш якісні послуги для пацієнтів.

На початок 2012 року на реконструкцію Якиміської ЦРЛ було використано 3,5 млн. грн. бюджетних коштів. У поточному році  заплановано за рахунок державного та місцевого бюджетів виділити на реконструкцію ще майже 4,5 млн. грн. Передбачити кошти в бюджеті, щоб завершити реконструкцію  лікарні вже у 2013 році, якимівським медикам пообіцяв голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Я вкотре переконався у користі робочих поїздок у райони. Коли бачиш такі об’єкти як Якимівська ЦРЛ  наочно, більш усвідомлено вирішується питання планування бюджету на наступний рік. Розпорошувати державні кошти - це не вірно і не логічно. Ми маємо завершувати такі об’єкти повністю і лише тоді братися за інші. Ми знайдемо гроші в бюджеті Запорізької області, щоб завершити ремонт двох поверхів Якимівської лікарні в 2012 році,  а наступного року завершимо  реконструкцію повністю, - запевнив голова облдержадміністрації.

До речі, Якимівська районна лікарня обслуговує не лише 35 тисяч жителів Якимівського району. Особливе навантаження лікарі відчувають саме під час курортного сезону. За словами головного лікаря в літній період кількість відпочиваючих, що прибувають до району, сягає майже 2 мільйонів. І саме у районній лікарні їм надається в разі необхідності медична допомога. Отже реконструкція лікарні,  обладнання її сучасною апаратурою дозволить забезпечити якісну медичну допомогу як жителям району, так і гостям  азовських курортів.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також