Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Медики та військові разом спонукають молодь до здорового способу життя

20 липня 2012 - 09:25

Медики та військові разом спонукають молодь до здорового способу життя

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті за підтримки управління охорони здоров’я  облдержадміністрації відбувся день інформування на тему: "Формування мотивації до здорового способу життя та безпечної поведінки військовослужбовців Збройних Сил України". На цей захід було залучено особовий склад облвійськкомату, районних військкоматів Запоріжжя, Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом.

Як зазначив заступник обласного військового комісара з виховної роботи полковник Михайло Логвінов, захід спрямований на вдосконалення  організаційної, методичної та профілактичної роботи щодо попередження пияцтва та впровадження здорового способу життя військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, а також підвищення ролі особистого прикладу та відповідальності посадових осіб по запобіганню загибелі та травмуванню особового складу, вжиття упереджувальних заходів по виключенню випадків девіантної поведінки персоналу військкоматів.

У ході дня інформування спеціалісти  обласного центру здоров’я використовували сучасні профілактичні технології роботи з молоддю, які формують у майбутніх воїнів прихильність до здорового способу життя. Також особовий склад навчали методам попередження хвороб.

Начальник обласного центру моніторингу й оцінки протидії епідемії Олена Велигодська поінформувала особовий склад про виконання в Запорізькому регіоні Національної програми протидії ВІЛ/СНІД та поширення випадків захворювання ВІЛ-інфекцією серед молоді.

Обласний військовий комісар полковник Давид Моін, підбиваючи підсумки  інформаційного заходу, зазначив, що серед  першочергових завдань – демонстрація призовникам переваг здорового способу життя, надання їм необхідної методичної бази з формування прихильності до здорового способу життя. Адже переважна більшість молоді саме у військових комісаріатах під час проходження медичної комісії дізнається про стан свого здоров’я. Більшість із виявлених хвороб є результатом нездорового способу життя.

Найближчим результатом цієї роботи має стати організація якісної підготовки до проведення в серпні-вересні 2012 року попереднього відбору, обстеження та вивчення морально-ділових та психологічних якостей призовників, які призиватимуться  восени до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області