Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільш уразливим верствам населення – особлива увага

26 липня 2012 - 15:47

Найбільш уразливим верствам населення – особлива увага

Один із найважливіших напрямків соціальної політики Президента України Віктора Януковича - захист соціально незахищених верств населення. Тож опіка  ветеранів, інвалідів, людей похилого віку та малозабезпечених родин  включена до пріоритетів роботи обласної влади. Про реалізацію напрямку «Турбота про людину» в І півріччі 2012 року під час дев’ятнадцятої сесії обласної ради шостого скликання доповів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

З метою поліпшення адресного соціального захисту найбільш уразливих верств населення в області створена база Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Станом на 01.06.2012 до неї внесено інформаційні дані  щодо 528,5 тис. громадян пільгових категорій.

У рамках реалізації Програми житлових субсидій за січень-червень 2012 року цільову адресну допомогу для відшкодування вартості житлово-комунальних послуг виплачено 12,5 тис. сімей на суму 34,7 млн. грн.

З початку поточного року державну соціальну допомогу отримали понад 108,3 тис. малозабезпечених сімей, а також 12,4 тис. дітей-інвалідів.

На реалізацію заходів обласної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення “Назустріч людям” з обласного бюджету  виділено 6,3 млн. грн. Ці кошти були спрямовані на оздоровчу реабілітацію цієї категорії людей у санаторіях та профілакторіях; забезпечення ветеранів  та інвалідів технічними засобами реабілітації; надання грошової допомоги тощо.

Суттєвою підтримкою для найбільш уразливих верств населення – людей пенсійного віку стало те, що з початку року працівниками Пенсійного фонду регіону проведено шість масових перерахунків пенсій 519,9 тис. пенсіонерів. Середній розмір пенсій по області станом на 01.06.2012 склав 1427,41 грн. та збільшився проти показника на 01.06.2011 на 230  грн.

Один з важливих напрямків, спрямований на покращення якості життя запоріжців,  - медичне обслуговування. Йдеться про створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Це дозволить зробити медичну допомогу більш доступною для жителів сіл та інших невеликих населених пунктів.

З початку цього року центри первинної медико-санітарної допомоги в структурі центральних районних лікарень створені в Мелітопольському, Приморському та Приазовському районах. Крім того, в області розпочали роботу 10 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області