Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обсяг державних субвенцій у порівнянні з минулим роком зріс майже на 80 млн.грн.

27 липня 2012 - 10:37

Обсяг державних субвенцій  у порівнянні з минулим роком зріс майже на 80 млн.грн.

На цьому наголосив у своїй доповіді перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко під час засідання колегії облдержадміністрації.

- На виконання найважливіших проектів за рахунок коштів субвенцій з Державного бюджету для області в 2012 році передбачено 318,9 млн.грн., що майже в 1,3 раза більше, ніж у 2011 році, коли нашому регіону виділили 241,8 млн.грн, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Більша частина коштів - 163,1 млн.грн. передбачена на здійснення заходів  соціально-економічного розвитку окремих територій,  27,9 млн.грн. – на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Ще  76,4 млн.грн. призначено на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, 31,4 млн.грн. – це кошти Державного фонду регіонального розвитку,  20 млн.грн. –  державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України. Всі ці кошти спрямовуються на виконання робіт на 416 об’єктах соціальної інфраструктури.

За словами посадовця, станом на сьогодні на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій з отриманої суми коштів - 51,8 млн. грн.  освоєно 18,9 млн.грн. Субвенція на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій  у сумі понад 137 млн. грн. надана безпосередньо 20 територіям області, решта (26 млн.грн.) – це доля обласного бюджету.

Станом на 16 липня міськвиконкомами та райдержадміністраціями освоєно  16 млн.грн., що складає лише 12% від отриманої суми коштів. Серед територій області кошти субвенції  в повному обсязі використано тільки в Мелітополі (100 %). Гуляйпільський  район освоєння коштів забезпечив на 96,7%, Куйбишевський - на 83,9%, м. Енергодар - на  73,3%, Михайлівський район - на 69%.  Найнижчий відсоток освоєних коштів у Розівського району - 6,3%. Не забезпечили належне освоєння  коштів Вільнянський, Новомиколаївський, Оріхівський та Якимівський райони.

- Є кілька причин повільного освоєння субвенцій. По-перше, чотири райони області затвердили переліки об’єктів не на повну суму, передбачену в Державному бюджеті України. Так, у Розівському районі нерозподілений залишок складає 92% від передбаченої району суми – 3,6 млн.грн., у Токмацькому – 50%,  це – 3 млн.грн., у Приазовському – 34% – майже 1,4 млн.грн., у Бердянському –  4%, що складає майже 0,5 млн.грн. Крім того, в Розівському, Приазовському та Бердянському районах, а також м.Бердянськ відсутні висновки Укрдержбудекспертизи та затвердження проектно-кошторисної документації, хоча це є основними вимогами Порядку надання субвенції, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко пов’язав повільне освоєння територіями субвенцій  з тим, що в профільного заступника голови ОДА  Олександра Дудки просто не вистачає часу, щоб займатися питанням капітального будівництва та освоєнням субвенцій у цій галузі.

- Олександр Дудка останнім часом цілком та повністю занурився в сільське господарство, де також дуже багато  питань та проблем, особливо зараз. Саме тому, щоб взяти ситуацію з територіями під жорсткий контроль, перед усіма районами та містами поставити чіткі завдання, треба, щоб цими питаннями опікувалась одна людина. Тепер цей напрямок курує мій перший заступник - Віктор Андрійович Ємельяненко, якому, переконаний, вдасться налагодити роботу належним чином, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області