Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни обмінюються досвідом впровадження нових державних стандартів початкової освіти з колегами із сусідніх областей

14 серпня 2012 - 09:46

Запорізькі освітяни обмінюються досвідом впровадження нових державних стандартів початкової освіти з колегами із сусідніх областей

У рамках підготовки до нового навчального року проводиться Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа», у ході якої освітяни всіх регіонів країни ознайомлюються з досвідом  колег з інших областей у впровадженні нових державних стандартів початкової освіти.

Про це повідомив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов.

- 7 серпня в Україні розпочалась акція «Нові стандарти – нова школа». У її рамках всі райони нашої області відвідали  колеги з Донеччини. Вони детально ознайомились з ходом підготовки запорізьких шкіл до початку навчального року, а також з процесом упровадження нових державних стандартів початкової школи. Наприклад, цьогорічні першокласники вже з перших днів навчання будуть вчити іноземну мову, а наступного року, коли перейдуть до другого класу, – інформатику. Система навчання змінюється, тож для успішного її впровадження  Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України організувало цю акцію. Безперечно, вона є дуже корисною для всіх освітян країни, - зазначив Олександр Вєрозубов.

За словами посадовця, донецькі педагоги  високо оцінили готовність нашого регіону до початку нового року: майбутні першокласники забезпечені підручниками на 100%, у всіх школах є вчителі іноземних мов для молодших класів, триває впровадження інформаційних технологій.

А на днях запорізькі освітяни ознайомились з ходом підготовки шкіл Дніпропетровської області до впровадження нових державних стандартів початкової освіти. Наступний крок – це підбиття підсумків та використання на практиці найкращих надбань освітян з інших регіонів.

- 22 серпня  відбудеться засідання колегії управління освіти та науки облдержадміністрації, в ході якого будуть підбиватися підсумки участі Запорізької області в акції. Після цього, 28 серпня, на засіданні колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України будуть обговорені підсумки обміну досвідом між усіма регіонами України. Переконаний, практика проведення таких заходів позитивно вплине на подальшу роботу всіх шкіл країни, - підсумував Олександр Вєрозубов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров