Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни обмінюються досвідом впровадження нових державних стандартів початкової освіти з колегами із сусідніх областей

14 серпня 2012 - 09:46

Запорізькі освітяни обмінюються досвідом впровадження нових державних стандартів початкової освіти з колегами із сусідніх областей

У рамках підготовки до нового навчального року проводиться Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа», у ході якої освітяни всіх регіонів країни ознайомлюються з досвідом  колег з інших областей у впровадженні нових державних стандартів початкової освіти.

Про це повідомив начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов.

- 7 серпня в Україні розпочалась акція «Нові стандарти – нова школа». У її рамках всі райони нашої області відвідали  колеги з Донеччини. Вони детально ознайомились з ходом підготовки запорізьких шкіл до початку навчального року, а також з процесом упровадження нових державних стандартів початкової школи. Наприклад, цьогорічні першокласники вже з перших днів навчання будуть вчити іноземну мову, а наступного року, коли перейдуть до другого класу, – інформатику. Система навчання змінюється, тож для успішного її впровадження  Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України організувало цю акцію. Безперечно, вона є дуже корисною для всіх освітян країни, - зазначив Олександр Вєрозубов.

За словами посадовця, донецькі педагоги  високо оцінили готовність нашого регіону до початку нового року: майбутні першокласники забезпечені підручниками на 100%, у всіх школах є вчителі іноземних мов для молодших класів, триває впровадження інформаційних технологій.

А на днях запорізькі освітяни ознайомились з ходом підготовки шкіл Дніпропетровської області до впровадження нових державних стандартів початкової освіти. Наступний крок – це підбиття підсумків та використання на практиці найкращих надбань освітян з інших регіонів.

- 22 серпня  відбудеться засідання колегії управління освіти та науки облдержадміністрації, в ході якого будуть підбиватися підсумки участі Запорізької області в акції. Після цього, 28 серпня, на засіданні колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України будуть обговорені підсумки обміну досвідом між усіма регіонами України. Переконаний, практика проведення таких заходів позитивно вплине на подальшу роботу всіх шкіл країни, - підсумував Олександр Вєрозубов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області