Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «У запорізьких художників важлива місія – вони звеличують наш край, увічнюють його історію та людей»

12 жовтня 2012 - 09:16

Запорізька організація Національної Спілки художників України відзначила 50-річчя із дня заснування. Голова Запорізької облдержадміністрації  Олександр Пеклушенко особисто привітав ювілярів зі знаменною датою.

- Запорізький  регіон завжди був багатий на таланти. І хоч ви не будуєте заводи та не варите сталь, але всі ви виконуєте дуже важливу місію. Саме завдяки вашій невтомній праці, обдарованості, витонченому відчуттю прекрасного у ваших картинах увічнюється і звеличується наш Запорізький край, його історія та люди. Тож нехай рідна земля і надалі надихає вас на нові здобутки, – побажав художникам очільник області Олександр Пеклушенко.

Він також виступив з ініціативою запровадити в регіоні конкурс пейзажів, на яких були б зображені найчарівніші куточки нашої області. Кращі роботи обов’язково будуть відзначені, а їх автори отримають винагороди і визнання запоріжців. Від імені всіх членів Запорізької організації Національної Спілки художників України її голова Ірина Гресик подарувала почесному гостю каталог, в якому зібрані кращі роботи місцевих живописців.

З вітальним словом до колег звернувся заступник голови Національної Спілки художників України Микола Кіщук. Він вважає, запорізьким митцям дуже пощастило, що в них є таке керівництво області, яке дбає про культурний і духовний розвиток запоріжців і всіляко підтримує місцевих художників. Під час урочистостей 19 запорізьких художників за багаторічну плідну творчу діяльність, значний особистий внесок в розвиток образотворчого мистецтва та активну участь у міжнародних, всеукраїнських і обласних культурно-мистецьких заходах були нагороджені почесними грамотами. 

Керівник  області Олександр Пеклушенко із зацікавленням оглянув виставку, яку Запорізька  організація Національної Спілки художників України  підготувала до свого  50-річчя.

Ювіляри запрошують до своєї виставкової зали всіх запоріжців, аби подарувати їм натхнення, гарний настрій та, можливо, пробудити бажання спробувати себе у живописі. 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області