Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «У запорізьких художників важлива місія – вони звеличують наш край, увічнюють його історію та людей»

12 жовтня 2012 - 09:16

Запорізька організація Національної Спілки художників України відзначила 50-річчя із дня заснування. Голова Запорізької облдержадміністрації  Олександр Пеклушенко особисто привітав ювілярів зі знаменною датою.

- Запорізький  регіон завжди був багатий на таланти. І хоч ви не будуєте заводи та не варите сталь, але всі ви виконуєте дуже важливу місію. Саме завдяки вашій невтомній праці, обдарованості, витонченому відчуттю прекрасного у ваших картинах увічнюється і звеличується наш Запорізький край, його історія та люди. Тож нехай рідна земля і надалі надихає вас на нові здобутки, – побажав художникам очільник області Олександр Пеклушенко.

Він також виступив з ініціативою запровадити в регіоні конкурс пейзажів, на яких були б зображені найчарівніші куточки нашої області. Кращі роботи обов’язково будуть відзначені, а їх автори отримають винагороди і визнання запоріжців. Від імені всіх членів Запорізької організації Національної Спілки художників України її голова Ірина Гресик подарувала почесному гостю каталог, в якому зібрані кращі роботи місцевих живописців.

З вітальним словом до колег звернувся заступник голови Національної Спілки художників України Микола Кіщук. Він вважає, запорізьким митцям дуже пощастило, що в них є таке керівництво області, яке дбає про культурний і духовний розвиток запоріжців і всіляко підтримує місцевих художників. Під час урочистостей 19 запорізьких художників за багаторічну плідну творчу діяльність, значний особистий внесок в розвиток образотворчого мистецтва та активну участь у міжнародних, всеукраїнських і обласних культурно-мистецьких заходах були нагороджені почесними грамотами. 

Керівник  області Олександр Пеклушенко із зацікавленням оглянув виставку, яку Запорізька  організація Національної Спілки художників України  підготувала до свого  50-річчя.

Ювіляри запрошують до своєї виставкової зали всіх запоріжців, аби подарувати їм натхнення, гарний настрій та, можливо, пробудити бажання спробувати себе у живописі. 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області