Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартував І Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль «Яскрава країна»

12 жовтня 2012 - 13:41

У Запоріжжі стартував І Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль «Яскрава країна»

Сьогодні в Запоріжжі розпочався І Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс українського народного мистецтва «Яскрава країна» на Хортиці – 2012». Він  проводиться в рамках ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

За звання переможців у номінаціях «Народна хореографія», «Вокал» та «Ансамблі» змагаються 580 учасників з восьми областей України: Запорізької, Київської, Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської, Херсонської, Хмельницької та Харківської. Кожен колектив має представити український гопак, а також танок або пісню свого регіону.

Всіх учасників, їх педагогів та численних гостей привітала зі святом начальник  управління культури і туризму Запорізької обласної державної адміністрації Ірина Конарева. Вона побажала конкурсантам вдалих виступів, а всім глядачам - яскравих, незабутніх вражень.

- Нас надихає думка про обмін хореографічними та вокальними традиціями виконання між учасниками з різних куточків України, збереження та розвиток української культури серед дітей та молоді. Дуже хотілося б, аби діти насолодилися атмосферою козацького свята та отримали задоволення від своїх виступів, - зазначила директор фестивалю Ольга Обласова.  

Під час відкриття фестивалю його учасники влаштували концерт просто неба, так, як колись у давнину, зазвичай відзначали свята наші предки. А згодом спробували справжню козацьку кухню: куліш, борщ з пампушками та узвар.

На конкурсантів впродовж трьох днів змагань чекає насичена програма: паралельно із хореографічним та вокальним конкурсом відбуватиметься виставка декоративно-прикладного мистецтва, цікаві змагання, а також дискотеки, конкурси та екскурсії.

Кожен колектив отримає нагороди та подарунки від організаторів і партнерів фестивалю. Найкращі номери будуть відібрані на святковий гала-концерт, який відбудеться у неділю 14 жовтня о 15.00 на головній сцені історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Після цього на всіх учасників та гостей фестивалю чекає ще одне яскраве видовище – ландшафтна театралізована вистава «Всі ми, браття, козацького роду!».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області