Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартував І Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль «Яскрава країна»

12 жовтня 2012 - 13:41

У Запоріжжі стартував І Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль «Яскрава країна»

Сьогодні в Запоріжжі розпочався І Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс українського народного мистецтва «Яскрава країна» на Хортиці – 2012». Він  проводиться в рамках ІІІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

За звання переможців у номінаціях «Народна хореографія», «Вокал» та «Ансамблі» змагаються 580 учасників з восьми областей України: Запорізької, Київської, Дніпропетровської, Чернігівської, Полтавської, Херсонської, Хмельницької та Харківської. Кожен колектив має представити український гопак, а також танок або пісню свого регіону.

Всіх учасників, їх педагогів та численних гостей привітала зі святом начальник  управління культури і туризму Запорізької обласної державної адміністрації Ірина Конарева. Вона побажала конкурсантам вдалих виступів, а всім глядачам - яскравих, незабутніх вражень.

- Нас надихає думка про обмін хореографічними та вокальними традиціями виконання між учасниками з різних куточків України, збереження та розвиток української культури серед дітей та молоді. Дуже хотілося б, аби діти насолодилися атмосферою козацького свята та отримали задоволення від своїх виступів, - зазначила директор фестивалю Ольга Обласова.  

Під час відкриття фестивалю його учасники влаштували концерт просто неба, так, як колись у давнину, зазвичай відзначали свята наші предки. А згодом спробували справжню козацьку кухню: куліш, борщ з пампушками та узвар.

На конкурсантів впродовж трьох днів змагань чекає насичена програма: паралельно із хореографічним та вокальним конкурсом відбуватиметься виставка декоративно-прикладного мистецтва, цікаві змагання, а також дискотеки, конкурси та екскурсії.

Кожен колектив отримає нагороди та подарунки від організаторів і партнерів фестивалю. Найкращі номери будуть відібрані на святковий гала-концерт, який відбудеться у неділю 14 жовтня о 15.00 на головній сцені історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Після цього на всіх учасників та гостей фестивалю чекає ще одне яскраве видовище – ландшафтна театралізована вистава «Всі ми, браття, козацького роду!».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів