Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко закликав запоріжців підтримувати власних виробників продуктів

17 жовтня 2012 - 17:18

21 жовтня Україна відзначатиме День працівників харчової та переробної  промисловості

21 жовтня Україна відзначатиме День працівників харчової та переробної  промисловості. З цієї нагоди в обласній державній адміністрації відбулися урочистості, на яких очільник регіону Олександр Пеклушенко привітав представників галузі зі святом, відзначивши, що  йому дуже приємно бачити в залі своїх колег, з якими пережито багато складних і хвилюючих моментів.

- Моє життя понад 30 років було пов’язане з виробництвом продуктів харчування,  я був головою облспоживспілки. Багато хто з вас пам’ятає ті часи, коли прилавки були практично порожні, а перед нами ставили завдання будь-що  забезпечити населення м’ясом. І, спираючись на свої трудові колективи, ми досягали мети. Я вважаю, що тільки люди з гарячим серцем і люблячою, чистою  душею можуть виробляти продукти, які потрапляють на стіл  запоріжців. А ви – саме такі! – звернувся до працівників галузі Олександр Пеклушенко.

Своїм пріоритетним завданням, як голови облдержадміністрації, він вважає  надання переваг місцевим виробникам. Не іноземні продукти, а якісні, місцеві мають бути в крамницях.

- Статистика свідчить, що сьогодні понад 90% товарів у супермаркетах  регіону - вітчизняного виробництва. Але  з цієї кількості запорізька продукція складає лише 61%.  Цього недостатньо. Так, у нас існують проблеми з виробництвом солодощів, ковбас, немає власного молокозаводу. Побудувати сучасне підприємство з виробництва молока – задоволення не з дешевих, коштує близько 10 млн. євро. Тож маємо шукати інші шляхи подолання проблем, - зазначив керівник області.

Серед завдань на перспективу для обласної влади  Олександр Пеклушенко назвав створення мережі міні-ферм, які б забезпечували споживачів якісним молоком. Упродовж наступних трьох років також необхідно побудувати низку забійних переробних  пунктів, щоб запоріжці були впевнені, що споживають безпечне м'ясо. Додатковим бонусом цих заходів стане створення великої кількості робочих місць у сільській місцевості. Звертаючись до працівників харчової та переробної промисловості, керівник регіону  підкреслив, що вони нині забезпечують 10 % ВВП, 17%  надходжень до обласного бюджету. Крім того,  завдяки їх наполегливій нелегкій праці запоріжці мають на своїх столах смачну та корисну їжу.

Вітаючи працівників харчової промисловості з професійним святом, Олександр Пеклушенко  звернувся до всіх жителів регіону із закликом бути патріотами свого краю, підтримувати власних виробників, купуючи запорізькі товари та продукти. На урочистостях кращі представники галузі  області були відзначені почесними грамотами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області