Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко закликав запоріжців підтримувати власних виробників продуктів

17 жовтня 2012 - 17:18

21 жовтня Україна відзначатиме День працівників харчової та переробної  промисловості

21 жовтня Україна відзначатиме День працівників харчової та переробної  промисловості. З цієї нагоди в обласній державній адміністрації відбулися урочистості, на яких очільник регіону Олександр Пеклушенко привітав представників галузі зі святом, відзначивши, що  йому дуже приємно бачити в залі своїх колег, з якими пережито багато складних і хвилюючих моментів.

- Моє життя понад 30 років було пов’язане з виробництвом продуктів харчування,  я був головою облспоживспілки. Багато хто з вас пам’ятає ті часи, коли прилавки були практично порожні, а перед нами ставили завдання будь-що  забезпечити населення м’ясом. І, спираючись на свої трудові колективи, ми досягали мети. Я вважаю, що тільки люди з гарячим серцем і люблячою, чистою  душею можуть виробляти продукти, які потрапляють на стіл  запоріжців. А ви – саме такі! – звернувся до працівників галузі Олександр Пеклушенко.

Своїм пріоритетним завданням, як голови облдержадміністрації, він вважає  надання переваг місцевим виробникам. Не іноземні продукти, а якісні, місцеві мають бути в крамницях.

- Статистика свідчить, що сьогодні понад 90% товарів у супермаркетах  регіону - вітчизняного виробництва. Але  з цієї кількості запорізька продукція складає лише 61%.  Цього недостатньо. Так, у нас існують проблеми з виробництвом солодощів, ковбас, немає власного молокозаводу. Побудувати сучасне підприємство з виробництва молока – задоволення не з дешевих, коштує близько 10 млн. євро. Тож маємо шукати інші шляхи подолання проблем, - зазначив керівник області.

Серед завдань на перспективу для обласної влади  Олександр Пеклушенко назвав створення мережі міні-ферм, які б забезпечували споживачів якісним молоком. Упродовж наступних трьох років також необхідно побудувати низку забійних переробних  пунктів, щоб запоріжці були впевнені, що споживають безпечне м'ясо. Додатковим бонусом цих заходів стане створення великої кількості робочих місць у сільській місцевості. Звертаючись до працівників харчової та переробної промисловості, керівник регіону  підкреслив, що вони нині забезпечують 10 % ВВП, 17%  надходжень до обласного бюджету. Крім того,  завдяки їх наполегливій нелегкій праці запоріжці мають на своїх столах смачну та корисну їжу.

Вітаючи працівників харчової промисловості з професійним святом, Олександр Пеклушенко  звернувся до всіх жителів регіону із закликом бути патріотами свого краю, підтримувати власних виробників, купуючи запорізькі товари та продукти. На урочистостях кращі представники галузі  області були відзначені почесними грамотами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки