Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На виборчих дільницях області посилюється охорона ліній зв’язку

18 жовтня 2012 - 14:19

На виборчих дільницях області посилюється охорона ліній зв’язку

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів  відеоконференцію з представниками  Запорізької філії ПАТ «Укртелеком», органів самоврядування та правоохоронних органів з питань охоронності ліній зв’язку на виборчих дільницях.

- Станом на сьогодні всі виборчі дільниці області забезпечені телефонним зв’язком та Інтернетом для здійснення відеоспостереження. Тим не менше, ми повинні докласти максимум зусиль, щоб ніхто не зміг пошкодити лінії зв’язку, - зазначив Петро Гончарук.

За словами в.о. директора Запорізької філії ПАТ «Укртелеком» Сергія Єжова, занепокоєння викликає той факт, що за дев’ять місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість крадіжок кабелів та ліній зв’язку збільшилась на 22%: минулого року зафіксовано 181 крадіжку, цього року – вже 222, порушено 150 кримінальних справ. Загальна сума збитків перевищила 378 тис. грн., а в результаті крадіжок без зв’язку залишались понад 12 тисяч абонентів «Укртелекому». Разом з тим, зростає й кількість випадків запобігання спробам крадіжок – 736 у порівнянні з 347 у 2011 році.

- Розкрадання та пошкодження телефонного кабеля – це не тільки нанесення збитків телекомунікаційним компаніям, а й соціально небезпечні злочини: цілі квартали та райони міст, населені пункти залишаються без зв’язку. У багатьох запоріжців, особливо людей похилого віку, на випадок надзвичайної ситуації залишається єдина надія – телефон, яким вони у випадку пошкодження ліній зв’язку скористатися не зможуть, - зазначив Сергій Єжов.

Для унеможливлення розкрадання ліній зв’язку у виборчий період міліція залучає й громадські формування.

- Для збереження ліній зв’язку на виборчих дільницях області задіяні не тільки працівники міліції, які закріплені за виборчими дільницями, а й створені мобільні групи, які готові в будь-який час виїхати на місце злочину. Крім того, для більш ефективної роботи ми залучили понад 900 представників громадських формувань. Тим не менше, нам треба бути особливо пильними в цей період, бо в Полтавській, Київській та Волинській областях уже зафіксовано крадіжки ліній зв’язку, які забезпечують роботу виборчих дільниць, - повідомив заступник начальника Головного управління МВС України в Запорізькій області, начальник міліції громадської безпеки Василь Василенко.

За словами Петра Гончарука, необхідно також працювати з населенням, проводити роз’яснювальну роботу.

- Населення має розуміти, які наслідки можуть бути від пошкодження ліній зв’язку. Кожен з нас відчуває великий дискомфорт, коли просто не працює телефон, а зараз йдеться про забезпечення відеоспостереження виборів, наявності зв’язку на виборчих дільницях. Тож над недопущенням цієї проблеми маємо працювати всі разом , - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів