Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На виборчих дільницях області посилюється охорона ліній зв’язку

18 жовтня 2012 - 14:19

На виборчих дільницях області посилюється охорона ліній зв’язку

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів  відеоконференцію з представниками  Запорізької філії ПАТ «Укртелеком», органів самоврядування та правоохоронних органів з питань охоронності ліній зв’язку на виборчих дільницях.

- Станом на сьогодні всі виборчі дільниці області забезпечені телефонним зв’язком та Інтернетом для здійснення відеоспостереження. Тим не менше, ми повинні докласти максимум зусиль, щоб ніхто не зміг пошкодити лінії зв’язку, - зазначив Петро Гончарук.

За словами в.о. директора Запорізької філії ПАТ «Укртелеком» Сергія Єжова, занепокоєння викликає той факт, що за дев’ять місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість крадіжок кабелів та ліній зв’язку збільшилась на 22%: минулого року зафіксовано 181 крадіжку, цього року – вже 222, порушено 150 кримінальних справ. Загальна сума збитків перевищила 378 тис. грн., а в результаті крадіжок без зв’язку залишались понад 12 тисяч абонентів «Укртелекому». Разом з тим, зростає й кількість випадків запобігання спробам крадіжок – 736 у порівнянні з 347 у 2011 році.

- Розкрадання та пошкодження телефонного кабеля – це не тільки нанесення збитків телекомунікаційним компаніям, а й соціально небезпечні злочини: цілі квартали та райони міст, населені пункти залишаються без зв’язку. У багатьох запоріжців, особливо людей похилого віку, на випадок надзвичайної ситуації залишається єдина надія – телефон, яким вони у випадку пошкодження ліній зв’язку скористатися не зможуть, - зазначив Сергій Єжов.

Для унеможливлення розкрадання ліній зв’язку у виборчий період міліція залучає й громадські формування.

- Для збереження ліній зв’язку на виборчих дільницях області задіяні не тільки працівники міліції, які закріплені за виборчими дільницями, а й створені мобільні групи, які готові в будь-який час виїхати на місце злочину. Крім того, для більш ефективної роботи ми залучили понад 900 представників громадських формувань. Тим не менше, нам треба бути особливо пильними в цей період, бо в Полтавській, Київській та Волинській областях уже зафіксовано крадіжки ліній зв’язку, які забезпечують роботу виборчих дільниць, - повідомив заступник начальника Головного управління МВС України в Запорізькій області, начальник міліції громадської безпеки Василь Василенко.

За словами Петра Гончарука, необхідно також працювати з населенням, проводити роз’яснювальну роботу.

- Населення має розуміти, які наслідки можуть бути від пошкодження ліній зв’язку. Кожен з нас відчуває великий дискомфорт, коли просто не працює телефон, а зараз йдеться про забезпечення відеоспостереження виборів, наявності зв’язку на виборчих дільницях. Тож над недопущенням цієї проблеми маємо працювати всі разом , - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки