Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області на високому рівні організовано супроводження прийомних родин

24 жовтня 2012 - 10:54

В області на високому рівні організовано супроводження прийомних родин

Запорізьку область з робочої поїздкою відвідала заступник начальника управління соціальних служб Департаменту сім’ї та дітей України Вікторія Сановська.

Мета поїздки - здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім´ях та дитячих будинках сімейного типу. Крім того, увага була приділена питанню здійснення центрами соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді соціального супроводженняцих родин. У зв’язку з цим посадовець ознайомилася з роботою обласного центру соціально-психологічної допомоги для сім’ї, дітей та молоді, Оріхівського та Гуляйпільського районних центрів соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді, а також відвідала 7 прийомних сімей, де поспілкувалась з батьками та дітьми.

Підсумки  цієї поїздки Вікторія Сановська обговорила із заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Гамовим.

У бесіді посадовець відзначила високу якість роботи з організації супроводження прийомних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, професійність працівників центрів соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді.

Особливо вразила представника Департаменту сім’ї та дітей України електронна система первинного документообігу, який запроваджено в обласному центрі соціально-психологічної допомоги. За її словами, це єдиний центр в Україні, який користується такою сучасною системою.

Крім того, Вікторія Сановська відзначила унікальний досвід батьків гуляйпільських прийомних родин, які з доброї волі відкрили персональний рахунок на прийомних дітей і щомісяця відкладають на нього до 500 грн.

- Один з найважливіших напрямків роботи обласної виконавчої влади – забезпечення права дитини на виховання в сімейному оточенні. При цьому наше завдання не тільки збільшити кількість прийомних батьків, але й забезпечити соціальну адаптацію дітей до самостійного дорослого життя після досягнення повноліття, - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області