Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області на високому рівні організовано супроводження прийомних родин

24 жовтня 2012 - 10:54

В області на високому рівні організовано супроводження прийомних родин

Запорізьку область з робочої поїздкою відвідала заступник начальника управління соціальних служб Департаменту сім’ї та дітей України Вікторія Сановська.

Мета поїздки - здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім´ях та дитячих будинках сімейного типу. Крім того, увага була приділена питанню здійснення центрами соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді соціального супроводженняцих родин. У зв’язку з цим посадовець ознайомилася з роботою обласного центру соціально-психологічної допомоги для сім’ї, дітей та молоді, Оріхівського та Гуляйпільського районних центрів соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді, а також відвідала 7 прийомних сімей, де поспілкувалась з батьками та дітьми.

Підсумки  цієї поїздки Вікторія Сановська обговорила із заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Гамовим.

У бесіді посадовець відзначила високу якість роботи з організації супроводження прийомних сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, професійність працівників центрів соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді.

Особливо вразила представника Департаменту сім’ї та дітей України електронна система первинного документообігу, який запроваджено в обласному центрі соціально-психологічної допомоги. За її словами, це єдиний центр в Україні, який користується такою сучасною системою.

Крім того, Вікторія Сановська відзначила унікальний досвід батьків гуляйпільських прийомних родин, які з доброї волі відкрили персональний рахунок на прийомних дітей і щомісяця відкладають на нього до 500 грн.

- Один з найважливіших напрямків роботи обласної виконавчої влади – забезпечення права дитини на виховання в сімейному оточенні. При цьому наше завдання не тільки збільшити кількість прийомних батьків, але й забезпечити соціальну адаптацію дітей до самостійного дорослого життя після досягнення повноліття, - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів