Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області привітало автомобілістів та дорожників з професійним святом

24 жовтня 2012 - 17:03

Сьогодні в Запоріжжі відбулися урочистості з нагоди Дня автомобіліста і дорожника. Водіїв, ремонтників, інженерно-технічних працівників, дорожників з професійним святом привітав заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук.

- Ваша робота має надзвичайно важливе значення для всього регіону. Адже від стану доріг та злагодженої роботи перевізників залежить якість та своєчасність забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян. Ми всі віримо в ваш високий професіоналізм, довіряємо вам своє життя та здоров’я, - звернувся до працівників галузі Петро Гончарук.

Він зазначив, що сьогодні в області зареєстровано майже півмільйона автотранспортних засобів. Регіон має розвинену мережу доріг загальною  протяжністю близько 7 000 км. Дорожники докладають чимало зусиль, щоб утримувати їх у належному стані. Завдяки напруженій праці автомобілістів у поточному році в області забезпечено позитивну динаміку зростання вантажообігу – на 5, 8%.

- Цього року нам вдалося отримати 100 млн. грн. державної субвенції на ремонт комунальних доріг, стільки ж - на траси державного значення. Зі свого боку обласна влада робить все можливе для покращення умов перевезень. Зокрема, розроблена Програма розвитку автотранспорту на 2013-2017 роки, яка враховує інтереси та реальні можливості водіїв і дорожників. Згідно з нею наступного року планується організувати комплексне дослідження пасажироперевезень на автобусних маршрутах області з метою поліпшення та оптимізації транспортної мережі, -  повідомив Петро Гончарук і побажав всім підприємствам галузі активно розвиватись, щоб місцеві дороги та транспортна мережа стали взірцевими.

Під час урочистостей кращі колективи, а також працівники галузі були нагороджені почесними  грамотами. Також Петро Гончарук вручив нагороди призерам V турніру з міні-футболу на Кубок автомобіліста.

 

Довідкова інформація:

За 9 місяців 2012 року автотранспортом області перевезено 61 млн. 77 тис.  пасажирів, що на 0, 7% менше ніж за неаналогічний період минулого року.   Автомобільним транспортом за січень-вересень 2012 року перевезений 1 млн. 826 тис. тонн вантажів, на 5, 8% збільшився вантажообіг.

З початку року дорожниками відремонтовано 19, 5 км доріг державного значення, на загальних шляхах зроблено ямковий ремонт на площі 199, 2 тис. кв. м.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області