Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області привітало автомобілістів та дорожників з професійним святом

24 жовтня 2012 - 17:03

Сьогодні в Запоріжжі відбулися урочистості з нагоди Дня автомобіліста і дорожника. Водіїв, ремонтників, інженерно-технічних працівників, дорожників з професійним святом привітав заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук.

- Ваша робота має надзвичайно важливе значення для всього регіону. Адже від стану доріг та злагодженої роботи перевізників залежить якість та своєчасність забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян. Ми всі віримо в ваш високий професіоналізм, довіряємо вам своє життя та здоров’я, - звернувся до працівників галузі Петро Гончарук.

Він зазначив, що сьогодні в області зареєстровано майже півмільйона автотранспортних засобів. Регіон має розвинену мережу доріг загальною  протяжністю близько 7 000 км. Дорожники докладають чимало зусиль, щоб утримувати їх у належному стані. Завдяки напруженій праці автомобілістів у поточному році в області забезпечено позитивну динаміку зростання вантажообігу – на 5, 8%.

- Цього року нам вдалося отримати 100 млн. грн. державної субвенції на ремонт комунальних доріг, стільки ж - на траси державного значення. Зі свого боку обласна влада робить все можливе для покращення умов перевезень. Зокрема, розроблена Програма розвитку автотранспорту на 2013-2017 роки, яка враховує інтереси та реальні можливості водіїв і дорожників. Згідно з нею наступного року планується організувати комплексне дослідження пасажироперевезень на автобусних маршрутах області з метою поліпшення та оптимізації транспортної мережі, -  повідомив Петро Гончарук і побажав всім підприємствам галузі активно розвиватись, щоб місцеві дороги та транспортна мережа стали взірцевими.

Під час урочистостей кращі колективи, а також працівники галузі були нагороджені почесними  грамотами. Також Петро Гончарук вручив нагороди призерам V турніру з міні-футболу на Кубок автомобіліста.

 

Довідкова інформація:

За 9 місяців 2012 року автотранспортом області перевезено 61 млн. 77 тис.  пасажирів, що на 0, 7% менше ніж за неаналогічний період минулого року.   Автомобільним транспортом за січень-вересень 2012 року перевезений 1 млн. 826 тис. тонн вантажів, на 5, 8% збільшився вантажообіг.

З початку року дорожниками відремонтовано 19, 5 км доріг державного значення, на загальних шляхах зроблено ямковий ремонт на площі 199, 2 тис. кв. м.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області