Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Інформація про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у жовтні 2012 року

31 жовтня 2012 - 14:09

Інформація про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб  місцевого самоврядування Запорізької області у жовтні 2012 року

Впродовж жовтня 2012 року діяльність Центру була спрямована на виконання плану-графіка навчання, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14.12.2011 № 525 "Про затвердження плану-графіка навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів на 2012 рік" та Договору про надання послуг з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції від 17.07.2012 року № 96, укладеного з Національним агентством України з питань державної служби. Зусиллями працівників закладу навчальними програмами підвищення кваліфікації охоплено 352 особи, серед яких 128 державних службовців – працівників місцевих органів виконавчої влади, 111 посадових осіб місцевого самоврядування та 113 державних службовців – працівників територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Протягом означеного періоду державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування підвищували кваліфікацію за професійними програмами та програмами тематичних короткострокових семінарів.

За професійними програмами підвищення кваліфікації пройшли навчання працівники управлінь агропромислового розвитку місцевих органів виконавчої влади; секретарі сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад; бухгалтери сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад; спеціалісти відділів праці управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад, а також працівники відділів освіти районних державних адміністрацій, департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради, управлінь, відділів освіти міських (міст обласного значення) рад. Участь у навчанні взяли 122 особи.

Реалізовано програми таких тематичних короткострокових семінарів: “Актуальні питання забезпечення дієвого контролю в структурних підрозділах облдержадміністрації” для спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації, які відповідають за контрольну діяльність; “Актуальні питання управління архівною справою та діловодством в зоні комплектування архівних установ” для працівників архівних відділів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та трудових архівів; “Основні аспекти впровадження нового Закону України “Про державну службу” для спеціалістів з кадрових питань територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади; “Актуальні питання праці, зайнятості та соціально-трудових відносин” для заступників начальників управлінь (начальників відділів) з питань праці управлінь праці та соціального захисту населення міськвиконкомів і райдержадміністрацій.

Також, у рамках договору між Центром та Національним агентством України з питань державної служби проведено тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні" для працівників управлінь Пенсійного фонду України в районах і містах Запорізької області та районах м. Запоріжжя. В межах співпраці з Нацдержслужбою України, за участю заступника директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Жабенко Л.В. проведено тематичний семінар "Функціональне обстеження органів виконавчої влади" та "круглий стіл" з питань впровадження програм розвитку лідерства на регіональному рівні для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації. Всього слухачами семінарів стали 230 осіб.

До реалізації навчальних програм працівниками Центру були залучені викладачі-науковці провідних вищих навчальних закладів м. Запоріжжя, зокрема Лютіков П.С., Віхляєв М.Ю., Ніколаєва Т.Є., Приймак О.М., Бойко Г.В., Заруба В.Ю., Зубець Н,О., Цокур Є.Г., Бровченко Н.В., Шевченко І. А., Аксьонов І.В. та інші. Крім того, у навчанні взяли участь викладачі-практики – Журба О.В., Долганов В.І., Кузьменко О.В., Кас’яненко Д.В., Масюков С.О., Горідько М.В., Тарасова Л.Б., Пилявська О.Л., Казачук А.В., Спіцина Л.В., Коваль О.М., Поляков А.В., та інші. Виступи викладачів супроводжувалися мультимедійними презентаціями, а учасники навчання отримали відповідні методичні матеріали.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.