Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Артеменко обговорив з колективом ЗОДТРК подальші шляхи розвитку телерадіокомпанії

19 липня 2005 - 09:01

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко зустрівся з колективом Запорізької обласної державної телерадіокомпанії і поінформував насамперед про питання, які вирішував вчора у Києві.

Зокрема, під час зустрічей в Уряді вирішено, що виїзне засідання Кабміну у Запоріжжі відбудеться у жовтні і буде присвячене проблемам екології в Придніпров’ї, у тому числі на Запоріжжі. Йшла мова також про повернення обласному бюджету 40 млн. заборгованості Запорізької АЕС. Є упевненість, що врешті решт ця проблема буде вирішена. Дискусійним залишається питання про фінансування Центру трансплантології, який діє при обласній клінічній лікарні. У зв’язку із  значними сумами, необхідними для придбання медикаментів для прооперованих, керівник області ставить питання про виведення цього центру з фінансування обласним бюджетом і передачі його під опіку державного бюджету.

Ю.Артеменко повідомив, що також активно працював з колегами над новою редакцією закону про гуманітарну допомогу. Існуючий передбачає сплату ПДВ і через це на митницях нині скупчилася велика кількість гуманітарних вантажів.

Губернатор інформував про кадрові питання. Завтра буде представлено нового прокурора області Володимира Стеценка, який свого часу працював заступником прокурора нашої області, а потім прокурором Київської області. У зв”язку із рішенням суду про повернення на роботу прокурором Київської області Гайсинського В.Стеценка переводять до нашої області. А попередній прокурор області Олександр Шацький призначений першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим.

Йде пошук кандидатур на посаду головного режисера обласного драмтеатру ім.Магара.

Головну ж увагу Ю.Артеменко зосередив на питаннях реорганізації роботи обласної телерадіокомпанії, яка повинна стати лідером в регіоні. Губернатор висловив вдячність за виважену позицію ТРК під час виборчої кампанії. Одночасно зауважив, що не всі частоти для телесигналу ТРК використовує, зокрема, у Приморську, Енергодарі, Бердянську. „Моє завдання, підкреслив Юрій Анатолійович, -- домогтися, щоб ЗОДТРК дивились у всіх куточках області”.

Другим важливим завданням колективу ЗОДТРК є вихід на більш критичний рівень подачі матеріалів, пошук сенсаційних у доброму розумінні цього слова, забезпечення ексклюзивних матеріалів. Тональність подачі матеріалів має бути щирою, відвертою, чесною, об’єктивною.

Не менш важливим є технічне забезпечення роботи ЗОДТРК. І в цьому питанні має бути більше ініціативи керівників компанії.

Ю.Артеменко представив колективу першого заступника генерального директора ЗОДТРК Якова Бринзу, який донедавна очолював радіостанцію „Великий Луг”. На нього покладаються відповідальні завдання щодо організації міцної менеджерської служби. Першим завданням є складення бізнес-плану розвитку ЗОДТРК. Губернатор пообіцяв допомогти направити в колектив експертів, сприяти навчанню кадрів.

Торкнувшись питання роздержавлення ЗМІ, Ю.Артеменко висловив думку, що на місцевому рівні це буде стосуватися друкованих ЗМІ, насамперед газети „Запорізька правда”. А ось електронні ЗМІ мають почати реорганізацію з Києва.

Губернатор відповів на запитання працівників телерадіокомпанії.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Ю.Артеменко ще раз наголосив, що без ініціативи, творчого пошуку всіх працівників компанії годі й чекати на позитивні зміни. „Треба не чекати, а самим добиватись вирішення окремих питань, і телевізійну політику будувати на місці, не чекаючи вказівок з Києва”, підкреслив голова облдержадміністрації.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя