Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова до перевірки негодою

9 листопада 2012 - 13:59

Область готова до перевірки негодою

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань готовності техніки та матеріально-технічного резерву для попередження та реагування на випадок погіршення погодних умов осінньо-зимового періоду 2012-2013 років, яку провів начальник управління з питань НС та в справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Шлея.

Як повідомив посадовець, в області розроблено та доведено до виконавців комплексний план заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Крім того, затверджена Єдина схема реагування органів управління та сил цивільного захисту при загрозі й виникненні надзвичайних ситуацій, пов'язаних із несприятливими погодними умовами.

З 16 жовтня по 1 листопада спеціальна комісія провела перевірки обласних служб цивільного захисту на об'єктах господарювання щодо готовності їх сил та засобів до роботи в осінньо-зимовий період. У полі зору перевіряючих були: управління ЖКГ ОДА, ВАТ “Запоріжжяобленерго”, Запорізька філія ПАТ “Укртелеком”, Служба автомобільних доріг у Запорізькій області, Запорізька дирекція залізничних перевезень Придніпровської залізниці, управління охорони здоров’я ОДА, ПАТ “Запоріжгаз”, Запорізьке лінійне виробниче управління магістральних газопроводів.

- Фактично нами  перевірена готовність усіх служб, від діяльності яких залежить оперативність ліквідації наслідків надзвичайної ситуації – медична, комунально-технічна, енергопостачальна, оповіщення та зв’язку,  інженерно-дорожня, транспортна. Кожна з них здыйснила всю необхідну підготовку та налаштувалась на ефективну роботу взимку, - повідомив Володимир Шлея.

Нині в обласних службах цивільного захисту, організаціях та установах, у районах та містах обласного значення створені та готові до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій 511 аварійних команд, бригади та інші формування з загальною чисельністю 11605 осіб та 2536 одиниць техніки й спецобладнання.

Серед проблемних питань, які поки що залишаються невирішеними, – створення 10- денного незнижуваного запасу паливно-мастильних матеріалів та забезпечення техніки ДП “Запорізький облавтодор” акумуляторними батареями та шинами. Підприємство не має коштів, щоб зробити такі великі заготовки. Тому в ході наради вирішено, що Головне управління  промисловості та розвитку інфраструктури ОДА спільно з ДП “Запорізький облавтодор” підготують листа до Кабінету Міністрів України з проханням допомогти вирішити це проблемне питання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів