Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни на хліб залишаться стабільними до 2013 року

9 листопада 2012 - 15:03

В обласній державній адміністрації відбулося урочисте підписання угоди між обласною виконавчою владою та представниками хлібопекарських та борошномельних  підприємств про узгодженість дій на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів.

З однієї сторони документ завізував перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко, з іншої - ПАТ «Запорізький хлібозавод №3», ПАТ «Запорізький хлібозавод №5», ДП «ДП «Агросервіс 2000», ВАТ «Бердянський хлібокомбінат», ВАТ «Оріхівський хлібокомбінат», ТОВ «Хліб Токмака» та ТОВ «Мелітопольський хлібокомбінат». Саме ці підприємства виробляють майже 90% усього хліба в області.

Як пояснив Віктор Ємельяненко, підписання угоди стало наслідком налагодженого діалогу між обласною владою та хлібовиробниками.

- Тиждень тому ціни на хліб в області стали суттєво коливатись. Незважаючи на те, що соціальні сорти не подорожчали, ми запросили пекарів до діалогу, з’ясували їх проблеми та запропонували свою всебічну допомогу. Головне в цій роботі було стабілізувати цінову ситуацію та гарантувати жителям регіону, що ціни на цей стратегічний продукт залишаться незмінними, - зазначив під час заходу Віктор Ємельяненко.

У цьому контексті керівництво області налагодило співпрацю Аграрного фонду України із запорізькими хлібовиробниками. Вже другий день  продовольче зерно з Аграрного та резервного фонду відвантажується для потреб наших хлібозаводів, вони отримали вже 240 тонн зерна. За словами першого заступника голови ОДА нині формується перша  помольна партія обсягом до 2 тис. тонн зерна, ціна на яке буде на 10% нижчою за ринкову.

Угода діє до 1 січня 2013 року. Тож можна розраховувати, що цінова ситуація на ринку хлібобулочних виробів стабілізується. Більше того, перший заступник голови ОДА В. Ємельяненко висловив переконання, що ціни на всі сорти хліба повернуться на рівень до 30 жовтня 2012 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів