Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Удосконалення трудового законодавства позитивно вплине і на рівень життя людей, і на економіку країни в цілому

21 листопада 2012 - 13:11

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шишка взяв участь у засіданні науково-практичного засідання «Актуальні проблеми трудового права та права соціального забезпечення», який відбувся в Класичному приватному університеті.

У заході також взяли участь науковці, правознавці, юристи та викладачі провідних університетів з усієї України.

Головні теми засідання - це актуальні питання розвитку галузі трудового права в Україні, правові проблеми забезпечення зайнятості населення та працевлаштування, проблеми трудових правовідносин та їх суб’єктів, особливості матеріальної відповідальності в трудовому праві, проблеми охорони праці та соціального забезпечення та інші.

Звертаючись до учасників заходу з вітальним словом, Ігор Шишка зазначив, що на сьогодні вдосконалення трудового законодавства – це вкрай важлива та актуальна тема, якій обласна виконавча влада приділяє особливу увагу.

- Більшість звернень громадян до державних та місцевих органів виконавчої влади мають соціальний характер та стосуються, перш за все, питань зайнятості та працевлаштування, своєчасної виплати заробітної плати, трудових конфліктів, соціального забезпечення та страхування, і, насамперед, пенсійного забезпечення і легалізації зарплати. Причиною більшості звернень є недосконале трудове законодавство, - зазначив Ігор Шишка.

За словами посадовця, наразі в центрах зайнятості області зареєстровано 61 тис. осіб, які шукають роботу, на одне робоче місце у середньому по області претендують 14 громадян. Законом України «Про зайнятість населення» передбачено, що працедавець зобов’язаний інформувати центри зайнятості про наявні вакансії, але жодним нормативним актом не визначена відповідальність працедавця за ненадання інформації. Як результат, з 55 тис. працедавців (платники внесків до Фонду соціального страхування на випадок безробіття) інформацію про вакансії надавали лише дев’ять тисяч працедавців, що не відображає реальної картини в регіоні.

- Переконаний, що практичні результати та рекомендації сьогоднішнього засідання зроблять значний внесок у розвиток теорії та практики трудового законодавства, адже його вдосконалення позитивно вплине і на рівень життя людей, і на економіку країни в цілому, - підсумував Ігор Шишка.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів