Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З наступного року молоді запорізькі сім’ї зможуть придбати житло на більш вигідних умовах

22 листопада 2012 - 14:29

З наступного року молоді запорізькі сім’ї зможуть придбати житло на більш вигідних умовах

В області проживають близько чотирьох тисяч молодих сімей та одиноких молодих людей, які потребують поліпшення житлових умов. Для вирішення цієї проблеми управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту було розроблено обласну програму «Молодій запорізькій родині – доступне житло» на 2013-2017 роки, яку було затверджено на сесії облради. 

За словами в. о. начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Любові Ярової, програма є складовою частиною реалізації на регіональному рівні державної політики сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, Комплексної програми житлового будівництва у Запорізькій області. Програма сприятиме покращенню умов життя молоді, зміцненню молодих сімей, створенню позитивних тенденцій в демографічній ситуації регіону.

- У разі вирішення житлової проблеми молодої сім’ї, разом з нею вирішується проблема і для інших членів родини – батьків та молодшого покоління, - зазначила Любов Ярова.

Програма реалізовуватиметься шляхом надання молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам пільгових довготермінових кредитів на будівництво або реконструкцію житла, часткової компенсації за рахунок бюджету відсотків іпотечних кредитів комерційних банків, субсидування особистих внесків позичальників, надання додаткових фінансових гарантій для забезпечення банківських іпотечних кредитів, надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) житла за рахунок коштів підприємств та інших кредитно-фінансових механізмів, не заборонених чинним законодавством України.

Реалізація програми передбачає залучення коштів з державного бюджету в розмірі 131,8 млн. грн., з обласного бюджету – 18,3 млн. грн., з місцевих бюджетів – 41 млн. грн.

Очікується, що завдяки реалізації програми буде поліпшено житлові умови безпосередньо для 600 молодих запорізьких сімей та одиноких молодих громадян, створено умови для розгортання та поширення в області нових та існуючих державних житлових програм. Крім того, планують  добудувати близько двадцяти об’єктів незавершеного будівництва житла на території області, а також ввести в експлуатацію близько 36 тис. кв. метрів загальної площі житла безпосередньо за рахунок пільгових довготермінових кредитів.

Довідково: За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства станом на 1 січня 2012 року на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у Запорізькій області перебувало 4000 молодих сімей та одинаків. Станом на 1 липня поточного року в базі даних Запорізького регіонального управління Фонду зареєстровано 429 кандидатів у позичальники.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів