Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Релігійні організації області закликають заборонити в Україні продаж книги еротичного характеру

23 листопада 2012 - 15:23

Релігійні організації області закликають заборонити в Україні продаж книги еротичного характеру

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів засідання ради релігійних організацій при ОДА, головним питанням на якому було прийняття резолюції «Збережемо духовність для наших нащадків». Вітаючи учасників засідання, Андрій Гамов повідомив, що відділом у справах національностей та релігії облдержадміністрації було проведено моніторинг церков та культових споруд, розташованих в межах області.

- Позиція влади щодо церков та культових споруд є однозначною: вони мають знаходитися у власності релігійних організацій не тільки де-факто, а й де-юре. На цьому неодноразово наголошував і Президент України, і голова облдержадміністрації. Станом на сьогодні до власності релігійних організацій необхідно передати 11 об’єктів. На жаль, більшість з них знаходяться в зруйнованому або аварійному стані. При оформленні документів всі конфесії можуть розраховувати на повне сприяння обласної влади, а якщо об’єкт знаходиться у приватній власності і його повертати церкві не хочуть – справа розглядатиметься в суді, - повідомив Андрій Гамов.

Найгостріше представники релігійних організацій обговорювали питання реалізації забороненої для поширення в Україні друкованої продукції, яку, щоправда, і досі можна знайти в продажу. Про останні «знахідки» проінформував представник Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі при Кабінеті Міністрів України, заступник голови обласної колегії з питань захисту суспільної моралі Сергій Тимощук.

- Цього року в книжкових магазинах країни було виявлено заборонені в нашій державі книги, які були надруковані піратським шляхом, у тому числі - книга Адольфа Гітлера «Майн Кампф». Крім того, до нас звернувся архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука, який повідомив про продаж в одному із запорізьких універмагів книги, яка принижує православних та священнослужителів, деякі фотографії в книзі є наругою над християнськими символами. Мова йшла про книгу Едварда Люсі-Сміта «Еротика у творах мистецтва», - повідомив Сергій Тимощук.

До засідання архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука підготував резолюцію, в якій йдеться про те, що ця книга ображає та висміює релігійні переконання українців різних віросповідань, культивує зневагу до моральних цінностей, пропагує сексуальну розбещеність та нехтує духовними надбаннями минулих поколінь.

Крім того, в резолюції, яку підтримали більшість учасників засідання, висловлюється підтримка діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі як центрального державного контрольно-наглядового та координуючого органу в цій сфері.

- Національна комісія не має права забороняти продаж тієї чи іншої продукції, але якщо нею буде прийнято відповідне рішення, справа буде розглядатися в суді, який на державному рівні зможе заборонити розповсюдження книги, - повідомив Сергій Тимощук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів