Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства області продовжують знижувати борги із заробітної плати

27 листопада 2012 - 16:47

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови ОДА Андрій Гамов.

За даними органів статистики загальна сума заборгованості із заробітної плати в жовтні скоротилась на 8,5 млн. грн. або на 14,5% і станом на 01.11.2012 становила 52,1 млн. грн. Крім того, за 16 днів листопада ця сума зменшилась ще на 14,5 млн. грн.

Повністю погашені борги на КП «НВК «Іскра» (11,3 млн. грн..), ФУАТК «Аеропорт Запоріжжя вантажний» (0,5 млн. грн..), ДП «Запорізький НДПІ землеустрою» (256 тис. грн..), ТОВ «Аквілон» (202 тис. грн.).

Разом з тим, залишаються проблеми з погашенням заборгованості в КП «Аеропорт «Бердянськ», КП «Чернігівське ВУЖКГ», ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», ВП «Запорізьке спеціальне конструкторське бюро авіаційних бортових систем», ДП «Запоріжгеоінформ». Продовжують нарощувати борги ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект», ДП «Запоріжжякомунекологія» та ДП «Запорізький облавтодор».

Керівники економічно активних підприємств з Мелітополя, Бердянська та Запоріжжя, які системно порушують заявлені графіки погашення заборгованості, прозвітували представнику обласної виконавчої влади про ситуацію на підприємствах та пояснили причини, які призводять до затримок виплати зарплати працівникам.

Так, на нараді були заслухані звіти представників ТОВ «Товари народного вжитку», ПАТ «Мелітопольський завод холодильного машинобудування «Рефма», ДП «Запоріжцивільпроект» та Запорізького спеціального конструкторського бюро авіаційних бортових систем.

За підсумками наради голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення отримали завдання – тримати на особистому контролі додержання заявлених графіків погашення заборгованості із зарплати на проблемних підприємствах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи